IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEŠELJ BRUTALNO IZVRIJEĐAO MRTVOG ŠABANA: “On je bio vašarski zabavljač, samo budale…”

Lider radikala je nastupio jako oštro i razbjesnio sve pevačeve poštovaoce koji smatraju da pjevač zaslužuje makar ulicu u svom rodnom gradu.

Šabac, rodno mjesto “kralja narodne muzike” Šabana Šaulića  je juče sahranjen, mogao bi da dobije spomenik, ulicu, čak i most posvećen njemu.

Šaulić je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije nekoliko dana u Njemačkoj, a njegov kolega i rođak Hasan Dudić podnijeće inicijativu lokalnim vlastima da bude podignut spomenik “kralju folka”.

U Šapcu se, inače, potpisuje peticija da dosadašnja Ulica Avde Karabegovića, glavna u šabačkoj Mahali, odakle potiče pjevač, ponese njegovo ime. Priča se i da bi novi most preko Save takođe mogao da bude nazvan po njemu.

Poslije inicijative građana Šapca, oglasio se i lider srpskih radikala Vojislav Šešelj.

On je na Twitteru napisao da je Šaulić bio veliki estradni umjetnik, te da zaslužuje da u većim gradovima neka ulice ponese njegovo ime, ali da ga je vijest o promjeni naziva ulice Avda Karabegovića “užasnula”.

Čitaj još:   VELIKI Propust organizatora EuroBasketa: SLOVENCI kao sardine, Dončić i EKIPA prisiljeni taksijima ići do dvorane, nije im došao bus! (foto, video)

“Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda”, napisao je juče lider radikala, koji je jutros zauzeo još oštriji stav:

Politika jutros izveštava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao “glas slavuja”? – napisao je Šešelj na Tviteru.

izvor: slobodnabosna

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši