IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pogovor: O našoj Amini… (drugi nastavak)

Nažalost, naša Amina nastavila je živjeti svojim dinamičnim životom kao da se nije ništa dogodilo. Da li je tada trebalo odabrati sopstveni put lijećenja, kao što je to učinio moj prijatelj Munib K.?

On je nakon devetog recidiva raka kože odbacio ljekarsku terapiju i izliječio se pojačanom dozom „C“..vitamina, prirodnim sokovima i čajevima. Mi smo čekali, čekali i čekali, a zna se da je kod bolesti vrijeme najgori neprijatelj!!!

U naredne dvije godine obavljane su redovne kontrole i nisu ukazivale na postojanje bolesti…

Nakon turističkog putovanja u Rim, Amina se vratila sa bolovima nalik išijasu. Magnetna rezonanca otkrila je strašnu istinu o melanomu koji se proširio na organe u tijelu. Da nije bilo boli njen život bi se vrlo brzo neosjetno i ugasio. Odmah smo krenuli u borbu za preživljavanje…

Užasnuti saznanjem o poodmakloj fazi bolesti objeručke smo prihvatili ponuđenu „ciljanu“ terapiju. Nakon tri mjeseca melanom se povukao sa pluća i znatnog dijela jetre. Krvna slika bila je izvanredna-bez zvjezdica, pa smo odlučili da oporavak nastavimo kratkim boravkom na moru. Prvo jutro za doručkom Amina je doživjela epileptični napad…

Snimanje glave otkrilo je širenje bolesti na mozak. Nažalost, njeni ljekari vođeni sopstvenim protokolom (a možda i neznanjem) nisu uopće obraćali pažnju na glavu pri prvoj dijagnozi bolesti, pa se ona naglo proširila i stvorila užasne posljedice u nastavku lijećenja.

Čitaj još:   VIC DANA: Fočak na pijaci, kad je vidio cijene paprike, gotovo pao u nesvijest… (foto)

Nakon kratkog zraćenja čekamo desetak dana da se sastane konzilij ljekara i donese odluku o novoj terapiji.

Doktori se vjerovatno ne sastaju zbog odsustva profesorice ( glavne doktorice) na odmoru?! Vrijeme curi i mi više ne možemo čekati!

Do nas dolazi sljedeća priča…

Ubacite žabu u posudu sa vodom i krenite grijati. Kako se temperatura vode počne povećavati, tako i žaba prilagođava svoju temperaturu. Žaba će povećavati svoju temperaturu sve do momenta kada voda skoro treba da proključa i tada će pokušati da iskoči iz posude jer joj postaje neizdrživo. Ali…U tom momentu žaba više ne može da iskoči iz posude jer je svu svoju snagu izgubila pokušavajući da prilagodi svoju temperaturu onoj u kojoj se zadesila.Uskoro, žaba ugine.

Šta je ubilo žabu?

Razmislite o tome…

Znam da će mnogi reći da je ključala voda ubila žabu, ali ne… Žabu je ubila njena vlastita odluka da trpi situaciju u kojoj se našla i da pokuša da se prilagodi. Žabu je ubila vlastita nesposobnost da odluči kada treba iskočiti.

Svi mi treba da se prilagodimo ljudima i situacijama koje nas okružuju, ali pri tome moramo znati kada se treba prilagoditi, a kada treba dalje krenuti. Jednostavno, nekada moramo da se suočimo sa situacijom.

Čitaj još:   DEMONSTRACIJE U NIKŠIĆU: Krenuli na rodnu kuću Mila Đukanovića! (foto i video)

Ako dozvolite ljudima da vas iskorištavaju psihički, emotivno, financijski, duhovno ili mentalno, bilo kako oni će nastaviti da to čine.

Odlučite sami kad da iskočite!

Sarajevo, 16.02.2019.god. Aminini roditelji… (drugi nastavak naredni dan)

Sabaha i Kenan Husremović

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši