IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: NAKON DEVET GODİNA KONAČNO İSTİNA -NİJE SAMOUBISTVO VEĆ UBİSTVO OCA TROJE DJECE

26.marta navršiće se deset godina od kada je Rifat Tiganj iz Tutina, tragično izgobio život na radnom mjestu. Sve ove godine porodica je bila u zabludi, misleći da je Rifat izvršio samoubistvo, dok se nije pojavio obdukcioni nalaz Nacionalno kriminalističko tehničkog centra iz Beograda koji potvrđuje suprotno, da je Rifat Tiganj zapravo ubijen.

Od jula prošle godine, Više javno tužilaštvo iz Novog Pazara nastavlja istragu o ubistvu posle devet godina.

Kada je u julu prošle godine, kako kaže, sasvim slučajno, raspremajući sobu u kući svog svekra Hasa Tiganja, supruga rahmetli Rifata, Mirsada Tiganj pronašla obdukcioni nalaza NKTC iz Beograda, porodica Tiganj, nakon punih 9 godina, ponovo proživljava tragičan gubitak oca, sina i supruga.

”Za sve ove godine mi ništa nismo znali. Mislisli smo da je samoubistvo. Niko nam nije dao obdukcioni nalaz, niko nam nije rekao šta se stvarno desilo. Nalaz je predat bez objašnjenja mom bolesnom svekru, koji nije ni znao šta je primio”, priča supruga nastradalog Rifata, Mirsada Tiganj.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: POVRIJEĐENOJ MELIHI M. METAK OSTAO U GRUDIMA!

Od strane nadležnih organa porodica nije obavještena da je nad tijelom rahmetli Rifata izvršena obdukcija. Tok istražnog postupka u startu zaustavljen, a porodica je dovedena u stvarnu i pravnu zabludu. Do momenta iniciranja nastavka istrage, ni jedno od potencijalno sumnjivih lica nije dalo iskaz pred istražnim sudijom.

Advokat porodice Tiganj, Munever Kuč kaže da je istraga još 2009.godine završila u fioci.

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši