IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NANA FATA-BOSANSKA HEROINA : JESAM LI JA NACIONALISTA ŠTO HOĆU SVOJU AVLIJU…NIKAD NEĆU ODUSTATI!!!

U Multimedijalnom centru Kovači u Sarajevu promovisan je film “Nana Fata – bosanska heroina“, autora Enesa Hotića. Snimanje filma pokrenuo je Savez bošnjačkih nevladinih organizacija, koji je upriličio i promociju filma. Specijalna gošća promocije bila je nana Fata Orlović, koja je istakla da neće odustati od svoje borbe da se pravoslavna crkva, koja je bespravno izgrađena na njenoj zemlji u Konjević Polju u blizini Bratunca, ukloni, javlja Anadolu Agency (AA).

Nana Fata je kazala da se zahvaljuje ljudima koji su odlučili da snime film o njenoj borbi jer će se tako na daleko čuti za njenu borbu.

“Jeste mi teško, 15 godina valja ovu borbu voditi. Ali uz lijepog Allaha i dobre ljude, nadam se da će biti bolje, ako Bog da, i da istrajem na svom. Ono nije potrebno, nikada nije ni trebalo. Što su pravili? Ja sam odgovarala i išla tri puta na suđenje što sam nacionalista. A kako ću biti nacionalista što hoću svoju avliju, a on nije nacionalista što je napravio u mojoj avliji i pobio toliku moju familiju? Kako on nije nacionalista i neće da ga kazne, nego kažnjavaju mene”, rekla je nana.

Čitaj još:   NAPITAK od kojeg IMUNITET postaje jak kao stijena, virusi vam neće moći ništa! (RECEPT)

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši