IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA,UDES DVA KOMBIJA: Devet odbojkašica SLOBODE i dva vozača hitno prevezeni na UKC Tuzla…

Godinama prevozi odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nesreća. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na put imalo kontakt s drugim kombijem…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Sport, Putovanja, Vijesti, nedelja, 03.03. 2019…16: 02… STRAVA, UDES DVA. KOMBIJA: Devet odbojkašica SLOBODE i dva vozača hitno prevezeni na UKC Tuzla…

Jedanaest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Banovići– Zavidovići, u mjestu Vozuća…

Prema podacima Operativnog centra MUP- a ZDK, pod još puno nepoznatih okolnosti sudarila se dva kombija, „iveko“, kojim je upravljao V.H. iz Tuzle, i „VW, kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

U kombiju „iveko“ nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, s trenerom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH.

– Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba – izjavio je za Fenu dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.

Čitaj još:   ADNAN ČIRGIĆ NA CETINJU: Premijer i ministarka BRUKAJU zdrav razum i građansku CRNU GORU

U OK Sloboda rečeno je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

– Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi van životne opasnosti – rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

– U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. Vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao zračni jastuk i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u Hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo – izjavio je vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.

Istraga o ovom događaju je u toku…

Čitaj još:   STAMBOL,Megapolis i Bosfor u transu, ovacije na +33...

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši