IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLIČAN ĐAK “BALKANSKOG KASAPINA”: Dačić pozvao hrvatske dužnosnike…

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u ponedjeljak sve hrvatske dužnosnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i, u povodu performansa s paljenjem lutke Milorada Pupovca i simuliranja napada na vaterpoliste Crvene zvezde na karnevalu u Kaštel Sućurcu, poručio: “Dosta su se šalili”.

“Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi da relativiziraju napade i divljanje”, izjavio je za Večernje novosti od ponedjeljka Ivica Dačić.

Tom je ocjenom Dačić reagirao na spaljivanje lutke saborskog zastupnika SDSS Milorada Pupovca na karnevalu u Kaštel Sućurcu, te igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, naglasivši kako takve incidente treba shvatiti ozbiljnije nego li dosad.

“Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportaša na splitskoj Rivi i zapaljena lutka s likom Milorada Pupovca”, podsjećaju Večernje novosti, uz Dačićev komentar da su “umjesto snažnih osuda i isprika zbog neviđenog skandala” koji se nedavno dogodio u Splitu, “stigle nove provokacije”, prenosi Fena.

Čitaj još:   Ivica Dačić iz Beograda: Nisam ja ratovao u Dubrovniku, već Crnogorci...

“Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio igrokaz za široke narodne mase – trebamo li strepiti i da bi ‘šala’ sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla biti generalnom probom za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?”, upitao je Dačić i pozvao na ozbiljnije reakcije dužnosnika u Hrvatskoj, piše na Hini.

I ništa Srbi nikad nikome uradili nisu. Barem kad se sluša Dačića. A najbolje bi bilo kada ga se ne bi slušalo. Golema je to maskota Srbije kakva ona danas jeste.

Ceremoniji pocetka radova u Palati Srbija u Beogradu prisustvovali su predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolic i Ivica Dacic, ministri energetike Srbije i Rusije Zorana Mihajlovic i Aleksandar Novak, predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler i generalni direktor Srbijagasa Dusan Bajatovic. Izgradnja deonice gasovoda “Juzni tok” kroz Srbiju je pocela danas, 24. novembra 2013. zavarivanjem cevi u backom selu Sajkas. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

izvor: slobodnabosna

Komentariši