IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK ZA SRBIJU:Vučić priznaje Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nagovijestio je danas da ne isključuje mogućnost eventualnog priznanja nezavisnosti Kosova, ali je naveo da bi Beograd nešto morao da dobije zauzvrat.

“Prije svega moramo postići kompromis. Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane”, rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA povodom predstojeće posjete italijanskog premijera Giuseppea Contea Srbiji.

Kazao je da je pitanje promjene granica kontroverzna tema, pošto ne priznaju svi iste granice, zavisno od toga da li su priznali nezavisnost Kosova ili ne.

“Za razliku od kosovskih lidera koji svakog dana obmanjuju svoje građane nerealnim obećanjima da će Priština dobiti sve, a Beograd ništa, moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobjedu. Pobjedu za budućnost Srbije”, naveo je Vučić.

Čitaj još:   TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA na ulazu u BEOGRAD: Prevrnuo se autobus s radnicima, IMA MRTVIH I VIŠE ŽIVOTNO UGROŽENIH... (foto, video)

izvor: agencije

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

Komentariši