NOVI PAZAR:Obelježene četire godine od pogibije dr Dževada Ljajića

NOVI PAZAR – Prije četiri godine poginuli su u padu helikoptera Vojske Srbije prilikom transporta životno ugrožene novopazarske bebe za Beograd dr Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović.

Iz udruženja građana “Otvorena ruka” čiji je član bio i dr Ljajić , svake godine na ovaj dan obiđu njegov mezar u njegovom rodnom mjestu, selu Duga Poljana, u školi organizuju besplatne preglede za sve mještane i podjele ljekove koji im trebaju. Tako su učinili i ovaj put nakon čega je u Udruženju podjeljena i huminitarna pomoć porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Ni danas, poslije pune četiri godine od pogibije dr Dževada Ljajića, njegovi prijatelji ne izostave a da ne obiđu njegov mezar. Kolege iz Udruženja građana “Otvorena ruka” izučili su Fatihu na njegovom mezaru nakon čega su u školi u selu Duga Poljana gdje je rođen dr Ljaić, organizovali sa timom ljekara preventivne preglade za sve mještane i besplatno djelili ljekove koji su im potrebni a koje mahom plaćaju.

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO: Ministar Ljajić izdejstvovao 150 miliona za Novi Pazar

Predsjednik Udruženja “Otvorena ruka” Edin Kolašinac , kazao je da dr Ljajića nikada neće zaboraviti njegovi prijatelji kao ni njegovu porodicu. Rekao je da je dr Dževad bio veliki humanista i da je kao takav, spasavajući tuđ, izgubio svoj život.

Da podsjetimo, dr Dževad Ljajić je prije četiri godine ,tragično izgubio život prilikom pada helikoptera u kome je bila i beba koju su, da bi joj spasili život, prevozili u Beograd. Pored njega i bebe, poginuo je i njegov kolega Miroslav Veselinović kao i još njih četvoro članova posade.

izvor: RTVNP


Komentariši