IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR:Obelježene četire godine od pogibije dr Dževada Ljajića

NOVI PAZAR – Prije četiri godine poginuli su u padu helikoptera Vojske Srbije prilikom transporta životno ugrožene novopazarske bebe za Beograd dr Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović.

Iz udruženja građana “Otvorena ruka” čiji je član bio i dr Ljajić , svake godine na ovaj dan obiđu njegov mezar u njegovom rodnom mjestu, selu Duga Poljana, u školi organizuju besplatne preglede za sve mještane i podjele ljekove koji im trebaju. Tako su učinili i ovaj put nakon čega je u Udruženju podjeljena i huminitarna pomoć porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Ni danas, poslije pune četiri godine od pogibije dr Dževada Ljajića, njegovi prijatelji ne izostave a da ne obiđu njegov mezar. Kolege iz Udruženja građana “Otvorena ruka” izučili su Fatihu na njegovom mezaru nakon čega su u školi u selu Duga Poljana gdje je rođen dr Ljaić, organizovali sa timom ljekara preventivne preglade za sve mještane i besplatno djelili ljekove koji su im potrebni a koje mahom plaćaju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Porodica čuva ostatke berbernice, patrola ponovo u blizini objekta... (foto)

Predsjednik Udruženja “Otvorena ruka” Edin Kolašinac , kazao je da dr Ljajića nikada neće zaboraviti njegovi prijatelji kao ni njegovu porodicu. Rekao je da je dr Dževad bio veliki humanista i da je kao takav, spasavajući tuđ, izgubio svoj život.

Da podsjetimo, dr Dževad Ljajić je prije četiri godine ,tragično izgubio život prilikom pada helikoptera u kome je bila i beba koju su, da bi joj spasili život, prevozili u Beograd. Pored njega i bebe, poginuo je i njegov kolega Miroslav Veselinović kao i još njih četvoro članova posade.

izvor: RTVNP

Naučite kako napraviti domaći burek za početnike…

Burek je jelo u kojem uživaju generacije ljudi sa prostora Balkana,  Read more

World Music Festival Zeman pun pogodak

World music fest "Zeman", festival koji njeguje muziku nastalu miješanjem Read more

Uskoro počinje letnji vašar

Uskoro počinje letnji vašar U toku su poslednje pripreme za Read more

Komentariši