IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET NE MOGU BEZ NJIH: Politički vrh Srbije kod patrijarha Irineja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić razgovarali su s poglavarom Srpske pravoslavne crkve patrijarhom Irinejom i Svetim Sinodom SPC (crkvenom vladom).

Tema razgovora bilo je Kosovo, odnosno platforma koju je usvojila vlast u Prištini.Patrijarh Irinej rekao je da su takvi sastanci u aktuelnim prilikama veoma potrebni i da treba tražiti rješenje za probleme koji se javljaju.

On je kazao da je bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

Vučić je rekao da su patrijarhu predstavili tekst prištinske platforme i da su rekli koliku opasnost ona nosi sa sobom i u kakvoj se situaciji Srbija nalazi.

On je ocijenio da je prištinska platforma pokazatelj “koliko neki ljudi žele izazivanje krize, a ne rješavanje problema”.

Vučić je kazao da više ne očekuje nikakvu reakciju međunarodne zajednice, jer ih je molio da se platforma ne usvaja, jer je ona “uvreda za zdrav razum”.

“Uvijek smo spremni za razgovore, ali ti razgovori moraju da budu s onima koji hoće razgovore”, rekao je Vučić i dodao da se može razgovarati tek posle povlačenja taksi.

Vučić je zaključio navodeći da će patrijarha obaviještavati o budućim potezima i da je uvek spreman da sasluša stavove SPC.

Čitaj još:   Ubjedljiv trijumf: OKK Novi Pazar, slavio protiv Tamiša u Pančevu...

izvor: agencije

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Komentariši