GRAD NOVİ PAZAR NIKADA NEĆE ZABORAVITI SVOJA DVA HEROJA- DŽEVADA I MIROSLAVA


NOVİ PAZAR:
Na dan godišnjice pogibije heroja iz Novog Pazara dr Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića, danas je gradonačenik Nihat Biševac , sa porodicama nastradalih, otkrio spomen ploču ispred Srednje medicinske škole i ova škola će od danas nositi ime Srednja medicinska škola “Dva heroja”.

Gradonačenik Biševac prije samog čina otvaranja je rekao : ” Srednja medicinska škola od danas će se zvati ” DVA HEROJA” po dr Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću, ljudima koji su tragično stradali spasavajući jedan mladi život. Oni su svojom hrabrošću, humanošću primjer budućim generacijama, a grad Novi Pazar nikada neće zaboraviti Dzevada i Miroslava i njihove porodice.

Ovom tužnom i ujedno ponosnom činu prisustvovao je veliki broj gradjana Novog Pazara, ljudi koji nisu zaboravili ova dva heroja koji su poginuli u misiji spašavanja jednog malog djeteta.

Čitaj još:   NOVI PAZAR:Obelježene četire godine od pogibije dr Dževada Ljajića

Da podsjetimo, prije četiri godine poginuli su u padu helikoptera Vojske Srbije prilikom transporta životno ugrožene novopazarske bebe za Beograd dr Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović.

Senad Senko Župljanin i  http://ibalkan.net 

 http://ibalkan.net


Komentariši