IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ISTORIJSKI USPJEH RUKOMETAŠA

Pobjedom nad Crvenom Zvezdom večeras u dvorani Pendik, rukometaši Novog Pazara su, bez obzira na ishod preostala dva prvenstvena meča protiv Metaloplastike u Šapcu i Sloge u Novom Pazaru, ostvarili istorijski uspjeh i u svojoj prvoj Superligaškoj sezoni izborili plasman u plej off i borbu za titulu šampiona države.

U meču, kakve li divote, u kojem je Novi Pazar bio favorit i nismo očekivali ništa drugo osim pobjede. Na stranu to što je Crvena Zvezda jesenji duel u Beogradu spletom srećnih okolnosti dobila u trenucima kada je praktično utakmica bila završena i kad je bio ostao smao da se izvede deveterac. I zvezda je uspjela da postigne gol i slavi sa minimalnom prednošću.

Na parketu dvorane Pendik, koja je večeras bila praktično ispunjena, u ambijentu kakav se rijetko vidja, u atmosferi koja je iz mnogo razgloga imala svečani karakter, rukometaši domaćeg tima su u prvih trideset minuta demolirali Zvezdu. Prednost rukometaša Novog Pazara je stalno rasla i najviše je varirala izmedju sedam i devet golova prednosti.

Briljira na golu plavih Janko Gemaljević a u zoni napada nezaustavljiv Stefan Šaponjić bušio je mrežu golmana Crvene Zvezde. Na kraju prvog poluvremena 19:12 za domaći tim i praktično je utakmica, što se pobjednika tiče, bila završena.

U nastavku igre ekipa višestorstrukog prvaka države i različitih državnih zajednica u kojima smo živjeli od SFRJ pa do Srbije u današnjim državnim okvirima je zaigrala kudikamo ozbiljnije, organizovanije a svakako imena Ivana Horvata koji je postigao osam pogodaka i Stefana Petrića koji je svoju šansu u drugom poluvremenu maksimalno iskoristio i postigao šest golova treba upamtiti. Prirodno je bilo očekivati da će domaći skloniti nogu sa papučice za gas, smiriti igru i polako ali kontrolisano privoditi utakmicu kraju.

Čitaj još:   SJENICA: Još jedna osoba zaražena korona virusom

Mislim da je ovo utakmica u kojoj smo vidjeli više cepelina domaćih rukometaša nego na svim mečevima do sada. Prava egzibicija uz rutinsko i nemilosrdno zakucavanje Stefana Šaponjica sa linije šest metara koji je na svoj golgeterski skor pridodao deset golova sa ove utakmice. Rame uz rame najbol,jem igraču ove utakmice bio je i Armin Kaltak i dalje najbolji strelac lige koji je postigao sedam golova i opet nekoliko onih koji obudale golmane i totalno ih poremete kad praktično imaju loptu na ruci a ona završi u golu.

Na kraju 34:32 za domaći tim, velika pobjeda, ne zbog snage i imena Crvene Zvezde već zbog ostvarenja istorijskog plasmana u plej off rukometaša Novog Pazara.Ovo je i najveći uspjeh u istoriji novopazarskog rukometnog sporta.

Na klupi domaćina, po prvi put u ulozi šefa struke pred domaćom publikom, sedeo je i tim predvodio Hasan Memić koji je zahvalio i svojim momcima na trijumfu i uopšte na velikom uspjehu ali i publici u dvorani Pendik koja je večeras, malo je to reći, bila fantastična.

E, publika. Ona svečana nota osjećala se i zbog činjenice da Torcida Sandžak slavi i obilježava 30 godina rada i postojanja, trideset godina koje su obilježili srcem, glasom, aplauzima, koreografijama, navijanjem i bodrenje, dušom za sve svoje sportske ekipe kojima su sve tri decenije ulivali snagu, davali krila i sebe na najbolji mogući način i trajno utkali u sve uspjehe novopazarskih sportskih ekipa i sportista. Hvala, veliko hvala za sve i nek se ori „Pazare“.

Čitaj još:   DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD NOVOG PAZARA- VIŠE POVRIJEĐENIH

Čestitke još jedanput izabranicima Hasana Memića, čestitke na pobjedi i velikom istorijskom uspjehu plasmanu u plej off u svojoj debitantskoj superligaškoj sezoni, čestitke sjajnoj Upravi kluba Huseinu Memiću i Samiru Župljaninu koji su uspjeli da za samo tri ipo godine od kluba koji je bio osudjen na gašenje naprave jedan od najstabilnijih, najboljih i najrespektabilnijih klubiova u zemlji i šire! Idemo plavi!

Autori: Fehim Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši