IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVİ PAZAR: LJUDI PA JE LI OVO MOGUĆE…

Ovom čuvenom rečenicom još čuvenijeg Mladena Delića počinjem priču o novopazarskim košarkaškim divovima koji su večeras u dvorani Pendik, pred više od 2000 gledalaca rezultatom 83: 71 savladali, savladali, pobijedili, ugasili, ispraznili  beogradskog Dinamika VIP PAY u jednoj dramatičnoj, nevjerovatnoj utakmici u borbi za direktan plasman u ABA 2 ligu.

Dakle, MOGUĆE JE! Velikih 12 koševa razlike, tri više nego što bilo potrebno da se ostvari cilj jer je Dinamic u Beogradu trijumfovao sa osam koševa razlike u svoju korist u direktnom duelu presudiće koš razlika medjusobnog duela.

Sve je to ubacilo olovo u noge plavima, taj pritisak, to ogromno breme.Mogu samo misliti kako im je bilo večeras. Ali uspjeli su novopazarski lavovi u da se izbore sa svim tim pritiscima i slave u  utakmici u kojoj su se borili srcem, dušom, borili i „ginuli“ na parketu Pendika nošeni nevjerovatnom novopazarskom publikom koja je postavili nove, najviše standarde navijanja u ovoj državi.

Još mi je u ušima i srcu ta pjesma, to skandiranje, ta podrška…ovo je teško ponovoljivo ali ako to iko uspije da ponovi i popenje na još veći nivo onda su to opet Novopazarci, Torcida i Ekstremi ali i svi ostali zajedno.Sad nam je jasno svima kolika je snaga kada smo jedinstveni onda sve pobjedjujemo.

Prije početka utakmice tekbirima, El Fatihom , minutom ćutanja i učenjem salavata izražena je žalost i odata počast nevinim žrtvama, Muslimanima, stradalim u pošasti manijakalnog krvnika na Novom Zelenadu i tragično nastradalom Ernadu Bakanu dvadesetogodišnjem momku iz Novog Pazara koji je izgubio tragično život u saobraćajnoj nesreći.

U  čast obilježavanja velikih 30 godina navijačke grupe Torcida Sandžak, združena armija novopazarskih navijača odradila četvrtominutnu koreografiju kojom je začinjen jubilej navijačke grupe koja je za ove tri decenije utkala sebe u promociju i uspjeh novopazarskih klubiova i sportista.

A onda se oralo spustiti u vulkansko grotlo, u epicentar košarkaškog zemljotresa, na parket dvorane Pendik. Ne mogu da sakrijem da smo svi strahovali od Dinamika, sjajno selektirana i birana ekipa, učinili su mi se najvišom ekipom koja je ikada došla na parket Pendika. Bilo je izgleda vrijeme da ih ipak dovedemo u normalu. Neću vam opisivati utakmicu i do detalja njen tok kao što ste navikli od mene jer bi me to koštalo dodatno živaca i nerviranja. A pune tri trećine sam praktično, zajedno sa svima u dvorani umirao i oživljavao poslije svakog promašenog i prokockanog napada ili poslije svake osvojene lopte. Tek Dinamik je u atmosferi koja je za svakog sportistu inspirativna, a ambijentu koji nikada nije bio ovakav, čudesan.

Čitaj još:   BERLIN: ALBANCI UDARILI NA PAZARCE?

Nakon prvog dijela igre gosti vode sa veliki pet koševa razlike ( 22:17). U petom minutu nastavka Novi Pazar uspijecva da dodje do izjednačenja 24:24, ali ništa više od toga. Na pauzu izmedju dva poluvremena se odlazi sa retzultatom 42:38.

Mnogo promašaja, pogotovu u šutu tri poena novopazarskih košarkaša, nesigurnost sa linije slobodnih bacanja je doprinjelo da stvari tako stoje. Nimalo ohrabrujuće, optimistički nismo gledali u nastavak odlučujućeg meča.

A onda počinju nagovještaju preokreta. U petom minutu trećeg kvotera Novi Pazar se primakao na samo dva koša razlike. Proradio je do kraja Krstić tog dijela utakmice i napokon četiri koša prednosti za domaći tim (56:52). U poslednjem dijelu utakmice plavi uključuju  turbo pogon. Više nije imalo šta da se izgubi, moralo se igrati na sve ili ništa.

Predsjednik kluba Faris Agušević pogubljen, sportski direktor Imamović još gori, Krle imam utisak kao da se dušom borio, vidim djevojke u publici podigle ruke i molitvom traže podršku od svemogućeg, Dejo kao da ga pola nema, Oki još dugo poslije utakmice kao da ga je kamion pregazio, Samko koji je pokušavao da ostane pribran, Oliver koji je mora naprosto je morao da vlada situacijo i da dio svojih čeličnih živaca utne u svoje igrače kako bi hladne glave odigrali poslednjih deset minuta ove nevjerovatne utakmice. Kao hleba trebalo nam je još pet poena.

U publici delirijum, skandiranje, navijanje kakvo vjerujem sada nije nigdje vidjeno i moram reći da je vrijedela svaka sekunda provedena na ovom spektaklu. I onda počinje pobjednički ples novopazarskih lavova pod obručima.

Kakva je to borba divova vidjena u odbrani i kad je najpotrebnije bilo razradili su se i u napadu domaći.

Radonjićeva sigurna ruka sa linije slobodnih bacanja, Aleksejeva dva poena uz faul, Vujović koji jedan otpadak pretvara u koš, ponovo Simeunović koji takodje otpadak pretvara u zlata vrijedna dva poena, pa opet Krstić. A onda je na semaforu zasijalo kao sunce 83:71 za Novi Pazar.

Kakva četvrtina koju su domaći rješili u svoju korist 27:19. Kakva je to bila radost košarkaša, uprave, navijača, svih…Agušević na rukama navijača a svi uglas „Vi ste ponos naše čaršije“.

Čitaj još:   Novi Pazar želi u vrh fudbala u Srbiji

U Pendiku je noćas pobijedilo srce, pobjedila je ta čudesna hemija medju košarkašima Novog Pazara, presudila je njihova predanost i odlučnost da se trijumfom zahvale publici na čarobne trenutke koje su im tokom ovog prvenstva podarili i da tako i Torcidi čestitaju rodjendan.

Auuu kakva utakmica, kakvo spektakilarno veče u dvorani Pendik. Evo redom košarkaša Novog Pazara novih članova Super i ABA 2 lige:

Nenad Slavković – kapiten, Tarik Brunčević, Branimir Berbakov, Asmir Numanović, Marko Radonjić, Sead Hadžifejzović,Mladen Simeunović Nemanja Krstić,Vladimir Bulatović,Alexender Merzete,Aleksej Nešović , Čupo Nikola Vujović I Emin Eminbegović.

Dakle svaka vam čast momci na svemu što se uradili i na fenomenalnom trijumfu u meču koji je bio više od igre.

Namerno neću da spominjem sudjenje koje je u pojedinim trenucima bilo na kritičnoj razini prihvatljivosti  i nadam se da nije postojala namjera da se ošteti Novi Pazar iako je dosta puta izgledalo da je jedan od arbitara na „specijalnom“ zadatku, neću se baviti statistikama procenata ubačenih šuteva za dva i tri koša, slobodnim bacanjima…jedina statistička brojka koja nas u ovom trenutku interesuje je ona koja je bila na kraju 83:71 za Novi Pazar. Idemo plavi sa ovo malo glasa što nam je još ostalo.

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši