”Kada je dan oblačan i tmuran – budi nečije sunce”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

,,Kada je dan oblačan i tmuran – budi nečije sunce.” Današnju sportsko-inkluzivnu manifestaciju pod sloganom ,,Svi za sport – Sport za sve” su organizovali Centar za autizam i razvojne smetnje CODE, Karate Klub FENIKS i Fitnes Akademija Transformacije u saradnji sa Sportskim savezom, Savezom za Školski sport i lokalnom samoupravom Grada Novog Pazara.

Ovaj 21. mart, prvi dan proleća, tmuran i oblačan smo obojili podrškom raznolikosti, solidarnosti i obeležili Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom na najlepši mogući, najbolji i nama svojstven način – sredstvima fizičke vežbe i prezentacijom karatea i naše dece, naših šampiona!

Hvala svima koji su uveličali, učestvovali, bili deo, dali deo sebe i učinili ovu manifestaciju prelepom, emotivnom i nezaboravnom. Hvala prolaznicima i građanima, deci, roditeljima, vaspitačicama i vaspitačima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, direktorima, učenicima, rukometašima, odbojkašicama, košarkašima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos…

Poruka koju želimo da pošaljemo je da je svako dete jednako vredno bilo da je rođeno sa nekom karakteristikom iliti hromozomom manje-više koji se podudara ili ne sa našim, da svako dete ima pravo na život, ljubav, druženje, vežbanje, jer su oni kao i mi stvoreni u Njemu najlepšem obliku i prihvatamo ih i volimo takve kakve jesu što smo danas i dokazali manifestacijom ,,Svi za sport – Sport za sve” gde su sva deca vežbala i družila se bez ikakvih smetnji i problema sa karatistima Karate Kluba Feniks, građanima, prolaznicima, rukometašima, košarkašima i odbojkašicama Novog Pazara.

Čitaj još:   NA BRODU CRNOGORSKE MORNARICE KOKAIN: Mafija pakete, sakrila ispod trupa...

Ovo je i ujedno dan za borbu, za aspiracije i dostignuća prijatelja i porodica, društva i zajednice!

Hvala Sportskom Savezu grada Novog Pazara i Savezu za Školski Sport, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Nihatu Biševcu na nesebičnoj podršci i pomoći pri realizaciji ove manifestacije koja će biti svake godine tradicionalno organizovana.

I na kraju, želimo da deca rođena sa Daunovim sindromom, autizmom i smetnjama u razvoju žive i osećaju se kao ravnopravni i punopravni članovi društvene zajednice, da ne budu na marginama društva, da ih prihvatimo, volimo i da imaju podršku celokupne zajednice ne samo jednom u godini već da uživaju pažnju i budu uključeni u sve aktivnosti 365 dana kao i sva ostala deca, jer oni to zaista mogu i zaslužuju!

Čitaj još:   Novi Pazar- Zabranjena prodaja alkohola posle 21 sata...

S poštovanjem, Armin Zećirović, Azra Crnovršanin, Nermin Zećirović, Emina Zećirović, Emela Koničanin

fotografije: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši