IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”Kada je dan oblačan i tmuran – budi nečije sunce”

,,Kada je dan oblačan i tmuran – budi nečije sunce.” Današnju sportsko-inkluzivnu manifestaciju pod sloganom ,,Svi za sport – Sport za sve” su organizovali Centar za autizam i razvojne smetnje CODE, Karate Klub FENIKS i Fitnes Akademija Transformacije u saradnji sa Sportskim savezom, Savezom za Školski sport i lokalnom samoupravom Grada Novog Pazara.

Ovaj 21. mart, prvi dan proleća, tmuran i oblačan smo obojili podrškom raznolikosti, solidarnosti i obeležili Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom na najlepši mogući, najbolji i nama svojstven način – sredstvima fizičke vežbe i prezentacijom karatea i naše dece, naših šampiona!

Hvala svima koji su uveličali, učestvovali, bili deo, dali deo sebe i učinili ovu manifestaciju prelepom, emotivnom i nezaboravnom. Hvala prolaznicima i građanima, deci, roditeljima, vaspitačicama i vaspitačima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, direktorima, učenicima, rukometašima, odbojkašicama, košarkašima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos…

Poruka koju želimo da pošaljemo je da je svako dete jednako vredno bilo da je rođeno sa nekom karakteristikom iliti hromozomom manje-više koji se podudara ili ne sa našim, da svako dete ima pravo na život, ljubav, druženje, vežbanje, jer su oni kao i mi stvoreni u Njemu najlepšem obliku i prihvatamo ih i volimo takve kakve jesu što smo danas i dokazali manifestacijom ,,Svi za sport – Sport za sve” gde su sva deca vežbala i družila se bez ikakvih smetnji i problema sa karatistima Karate Kluba Feniks, građanima, prolaznicima, rukometašima, košarkašima i odbojkašicama Novog Pazara.

Čitaj još:   IFET FERAGET ZNA VIŠE: "Imena policajca koji su predmet pretresa..." (foto i video)

Ovo je i ujedno dan za borbu, za aspiracije i dostignuća prijatelja i porodica, društva i zajednice!

Hvala Sportskom Savezu grada Novog Pazara i Savezu za Školski Sport, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Nihatu Biševcu na nesebičnoj podršci i pomoći pri realizaciji ove manifestacije koja će biti svake godine tradicionalno organizovana.

I na kraju, želimo da deca rođena sa Daunovim sindromom, autizmom i smetnjama u razvoju žive i osećaju se kao ravnopravni i punopravni članovi društvene zajednice, da ne budu na marginama društva, da ih prihvatimo, volimo i da imaju podršku celokupne zajednice ne samo jednom u godini već da uživaju pažnju i budu uključeni u sve aktivnosti 365 dana kao i sva ostala deca, jer oni to zaista mogu i zaslužuju!

S poštovanjem, Armin Zećirović, Azra Crnovršanin, Nermin Zećirović, Emina Zećirović, Emela Koničanin

Čitaj još:   PROBLEMI S PLUĆIMA: Ministar MUP- a KS Admir Katica hitno prebačen na liječenje u Tursku... (foto)

fotografije: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši