IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR, BAZEL: Žena, na ulici zaklala dječaka porijeklom sa Kosova…

STRAŠNO, Dječak, kojega je u Baselu 75- god starija žena izbola nožem na smrt, porijeklom je s Kosova…

BAZEL: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 23.03. 2019…08: 59. HOROR, BAZEL: Žena, na ulici zaklala dječaka porijeklom sa Kosova…

Predhodnog dana je nasred ulice u Baselu na sjeveru Švicarske a bilo je sve strašno za vidjeti je nasmrt izboden sedmogodišnji dječak dok se vraćao iz škole.

Prema novim informacijama, dječak je porijeklom sa Kosova te se vraćao kući iz škole “Gothelf” kada ga je, 200 metara od školskog dvorišta, nožem napala 75- godišnja penzionerka zadavši mu pritom višestruke ubode…

Nesretni dječak se onesvijestio i pao na pločnik, a njegova učiteljica mu je prva pružila u pomoć budući da je u blizini bila na biciklu.

Teško povrijeđeni dječak prevezen je u bolnicu gdje je i hitno operiran, no ubrzo je ipak podlegao ozljedama. Starija žena je dječaka ubola u vrat i to je bila konba rana. 

Čitaj još:   UPOZORENJE: Sve manje brucoša na fakultetima, broj upisanih manji za 10 odsto... (foto)

I dok je policija odmah krenula u potragu za ubicom, nekoliko sati nakon napada, policiji se predala starija žena, švicarska državljanka priznala je ubistvoo.

Međutim, motiv ubistva nije željela otkriti. Ne zna se je li bila porodičnno povezana sa smrtno stradalim dječakom.

Majka dječaka sedam godina živi u Švicarskoj. Iako bi svakog dana dolazila po dijete u školu, jučer nije mogla jer joj je mlađe dijete bilo bolesno.

Otac, koji je odrastao u Baselu, u vrijeme napada bio je na poslu.

I dok se zločin dogodio oko 12,45, majka je saznala što se zapravo dogodilo tek oko 20 sati.

Prije toga je dobila informaciju da joj je sin stradao u saobraćajnoj nesreći i umro od krvarenja. Kako prenose mediji, majka dječaka nalazi se u teškom i lošem stanju…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši