IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZA U UŽICU: Beskućnici, izgoreli u velikim mukama… (video)

Tri beskućnika nastradala su u požaru u Užicu, koji je izbio u napuštenom objektu, između centralne pošte i Robne pijace… 

UŽICE: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 23.03. 2019…22: 59… JEZA U UŽICU: Beskućnici, izgoreli u velikim mukama… (video)

Život su izgubili, kako se pretpostavlja, Ž. V. i Ž. P., stari između 60 i 70 god, i još jedna osoba – neidentifikovana osoba…

Ova informacija da su u požaru stradale tri osobe, potvrđena nam je prvo u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kako nam je rečeno u MUP- u, vatrogasne jedinice Užica uspjele su da ugase požar…

Uzrok požara se još ispituje, a pretpostavlja se da je plamen izazvala peć bubnjara, koja nije imala vratanca…

Ugljenisana tijela trojice muškaraca su poslata na obdukciju u užičku bolnicu.

Dva ugljenisana tijela nađena su na starom krevetu, a treće je bilo na podu.

Pretpostavka je da su se ugušili od dima i da zbog toga nisu reagovali ni u trenutku izbijanja požara- saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Ovo je drugi požar u ovom napuštenom objektu u Užicu, koji je pripadao nekadašnjem preduzeću “Kožara”, i, nažalost, završio se katastrofalno. Prvi je bio prije nekoliko mjeseci

Znalo se da su ovde, u nemogućim uslovima, već duže vrijeme tu su živjeli beskućnici. Prije samo nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavila slika Ž. P. i apelovalo se na gradsku upravu da se pomogne ovim ljudima na margini života.

Apel je uputila sestra jednog od njih, navodeći da su oni duševni bolesnici i astmatičari.

Sestra je stalno dolazila i pomagala im. Baš u petak, donijela im je hranu, a preko Crvenog krsta im je obezbjedila dušeke i po jedan obrok. Ona nije mogla da dovede brata u svoj stan, jer živi sa djetetom koje ne može da se kreće i koje je slijepo, a brat joj je duševni bolesnik.

Čitaj još:   PROVJERENO Budite bez brige: Namirnice koje ne mogu da se pokvare...

Molila je sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da ih posjete i pomognu im, ali da i nadležne institucije reaguju – kaže dobro upućeni u ovu situaciju .

Ž. V. je nekada živio u zemunici na obali jezera Vrutci, u blizini Užica.

– On je nekad bio dobar pekar. Poslije se odselio na jezero. Jedne godine, kada su bili oni veliki snijegovi, vatrogasci su morali da idu da vide da li je živ, jer se nije javljao na mobilni telefon. Poslije nekog vremena došao je da živi u Užice – kaže naš sagovornik.

Prodavci na Robnoj pijaci kažu da su tu bila stalno dvojica muškaraca, ali i ponekad trojica, a dolazio je još jedan.

– Tu su redovno suhedeli i pili. Od jednog komšije su stalno tražili novac za hlheb, a kad im on da pomoć, poslije odmah odu da kupe rakiju.

Prije nekoliko dana sa njima je bio još jedan čovjek, mislim iz Krive Rijeke.

Njihov život je bio daleko od nekog normalnog, rekla je jedna prodavačica i dodala da je došla oko osam sati na buvljak i da sem dima nije videla ništa drugo.

Nadležni u gradskoj upravi kažu da su čuli za požar, ali prije nego što se sve i zvanično potvrdi ko je stradao nisu željeli da daju izjavu.

Čitaj još:   IVAN VUJOVIĆ: "Možda DF uvede i vize za ulazak u Zetu, Budvu, Berane…"

– Znamo da su tu živjela dva čovjeka. Nama iz Centra za socijalni rad Užice rekli da su oni boravili u Domu za stara lica na Zabučju i da odatle izbačeni zbog alkoholizma i nasilnog ponašanja…

Tražili su im drugi smiještaj, ali kažu da oni nisu prihvatali. Uostalom, sve ćemo vidjeti šta se sve tu dešavalo, kada se utvrdi ko je nastradao – rekli su nadležni u gradskoj upravi…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši