IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIM SE IGRA: Vozni park mu broji 300 luksuznih limuzina , SKUPLJI JE OD PUTINOVOG I TRAMPOVOG SKUPA, kako ga se DOKOPAO UPRKOS SANKCIJAMA! (video)

Kim Džong- un uprkos sankcijama UN zabranjuju da Demokratska Narodna Republika Koreja kupuje luksuzne proizvode, očigledno nema problema da nabavi mnoge četvorotoškaše za svoju ekstravagantnu kolekciju…

PYONKYANG: Svijet, Zanimljivosti, subota, 23.03. 2019…09: 59… KIM SE IGRA: Vozni park mu broji 300 luksuznih limuzina , SKUPLJI JE OD PUTINOVOG I TRAMPOVOG SKUPA, kako ga se DOKOPAO UPRKOS SANKCIJAMA! (video)

“Kimov spisak specijalno prilagođenih svoim limuzina evropske i američke proizvodnje sve je duži i očigledan je primer kršenje sankcija. Kim svojim vozilima bukvalno paradira na samitima u inostranstvu,kao i diplomatskim susretima i drugim zvaničnim dešavanjima u Singapuru, Pjongjangu… “,  ovo je izjavio je Hju Grifits koji nadgleda sankcije Sjevernoj Koreji…

U izveštaju UN navodi se da je u toku istraga o sjevernokorejskoj kupovini luksuznih automobila “rols rojs”, “mercedes benc” i “leksus”.  

Panel UN je takođe ukazao i na nezakonit izvoz iz Sjeverne Koreje za koji se koriste anonimni brodski kontejneri koji se preusmjeravaju na neke druge destinacije od navedenih.

“Ovo je stvarno veliki rizik. Ako je Sjeverna Koreja sposobna da preusmjeri tako velike predmete, uprkos tome rezolucija o sankcijama Bezbednosnog vijeća kaže da sav tovar koji ulazi u zemlju mora da bude prvopregledan, onda će ona imati manje problema da unese manje, ključne stvari potrebne za njen nuklearni program”, ističe Grifits.

Prošlog oktobra Kim se dovezao u svom novom crnom “rols rojsu” prvo na sastanak američkim državnim sekretarom Majkom Pomepom u Pjongjangu. ostala je zagonetka kako je Kim uspio da skupi tako luksuzan vozni park britankih automobila. “Rols fantom”, vrijedan pola miliona dolara, a svi su proizveden između 2012-2017. u britanskoj fabrici u Gudvudu, a prema izvještaju UN.

Čitaj još:   BRISEL: EU poslala ponudu Haradinaju,privremeno da ukinite takse i nagradićemo vas...

Kako je stigao do Pjongjanga nije jasno. Prethodno je Kim viđen u limuzini “mercedes majbah 600 pulman gard”, čija vrijdnost se procjenjuje na više od 1,5 miliona dolara. Tu je i “leksus LX570” kojim je sjevernokorejska delegacija išla na samit dvije Koreje u Pjongjangu.

Procjenjuje se da sjevernokorejski lider u specijalnim garažama ima ih između 100- 300 u luksuznih limuzina.

Neke su kupili njegov otac i deda, a sva trojica imala su svoje favorite među četvorotočkašima”, kaže Dong Jon-kim, stručnjak za međunarodne i poslove bezbednosti.

Deda Kim Il- sung bio je ljubitelj “linkolna” i “kadilaka”.

Dong kaže da je 2010, godinu prije smrti liderovog oca Kima Džong- ila specijalni kontejner sa “audijima” i “mercedesima” vrijednim više od tri miliona dolara ušao u Sjevernu Koreju iz Kine.

Tako je mladi vođa odrastao opsednut zapadnom kulturom. Voli košarku, pije samo mineralnu vodu “Perije” i jede samo švajcarski ementaler sir.

Ono što je sigurno da Kim posneduje su:“mercedes- benc S600 pulman gard ”, “majbah 62 S”, “rols rojs goust” i “fantom”, “leksus LX570”, “mercedes G vagon” i “mercedes majbah S600 Ggard”.

Kim je poznat kao paranoik i zbog toga uvijek ima 12 telohranitelja oko sebe, a sva njegova vozila su otporna na metke, vatru, gas i eksploziv…

Čitaj još:   SUNČANO PA PLJUSKOVI: Stigla promjena vremena, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana... (foto)

Nije pšoznato da li Kim umije da vozi automobil iako su sjevernokorejski mališani u školi uče da je on vozio auto u trećoj godini, a do devete se trkao čamcima sa strancima.

Ono što je poznato o Kimovoj kolekciji automobila samo “vrh ledenog brijega”.

Dong smatra da je najamnje jedna velika svijetska kompanija odgovorna za ilegalno ubacivanje nedozvoljene robe u zemlju pod sankcijama…

iBalkan.net/Adevarul.ro

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši