IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAJNI SASTANAK ZBOG BRUTALNOG UBICE IZ SRBIJE: Ubijao s osmjehom na licu…

Zbog hvatanja plaćenika Čabe Dera bit će organiziran multilateralni sastanak predstavnika pravosuđa pet država…

Nakon što je prije tri nedelje u Pragu u Češkoj, u hotelu “Amadeus”, uhvaćen zloglasni “Nasmiješeni” plaćeni ubojica Čaba Der (38), zbog triju ubojstava koje je izvršio u razmaku od osam mjeseci u Srbiji, Mađarskoj i Holandiji, odlučeno da se organizirati multilateralni sastanak predstavnika pravosuđa Srbije, Češke, Španjolske, Hrvatske i Mađarske u Haagu, tokom kojega bi trebalo biti odlučeno tko će mu suditi.

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24.03. 2019…11: 59… TAJNI SASTANAK ZBOG BRUTALNOG UBICE IZ SRBIJE: Ubijao s osmjehom na licu…

Meuđutim, kako piše mediji ne postoje nikakve druge pojedinosti o tom sastanku, poput termina i lokacije, sastava delegacija, dokaza protiv ubojice itd. Sve se informacije čuvaju kao najstroža tajna…

Ekstradikcijski postupak traje mjesecima…

“Za sada još nije poznato kada će biti održan taj sastanak na kojemu će prisustvovati predstavnici pravosuđa država koje su za njim raspisale potjernice, kao i kolega iz Češke na čijem je teritoriju uhićen i čiji ministar daje konačnu riječ.

Prošla su tri nedelje od njegovog uhićenja, a postupci ekstradicije traju i po nekoliko mjeseci prije nego što odluka o izručenju bude donesena.

Maksimalni period je godinu dana. Zna se da će svi predstaviti dokaze koje imaju protiv Dera, kao kolika kazna predviđena djelo za koje je osumnjičen i vidjet ćemo je li pravosuđe neke države možda spremno slučaj prepustiti kolegama u inozemstvu”, rekao je sugovornik medija…

Čitaj još:   NOVI DETALJI TRAGEDIJE U BiH:"Vrata vikendice zaključana , aluminijski otvori zatvoreni..."(foto)

Srbijansko je Ministrastvo pravde deset dana poslije Čabinog hvatanja dostavilo Češkoj zahtjev za njegovim izručenjem.

No, izvori blizak medijima nisu znali odgovoriti kako će izgledati sastanak te koje će informacije i argumenti na njemu biti izneseni. “Ti podaci čuvaju se gotovo kao službena tajna i nitko o njima čak i ne spekulira.”

Razlozi zbog kojeg se ne znaju pojedinosti..

Dva razloga tome. Prvo, ovaj sastanak se priprema opsežna dokumentacija i logistika, posebno i jer je moguće da će biti uključeni i dokumenti vezano za ranije zločine, pa nije lako govoriti o detaljima.

Osim toga riječ je i o pravnom presedanu. Nijedno ministarstavo navedenih zemalja nema iskustva u organizaciji tako nečega.

Drugi je razlog,

sigurnosni, budući da onaj tko je angažirao Dera želi znati u kojoj će mu se zemlji suditi i gdje će se nalaziti kako bi mu mogao pomoći. Pretpostavlja se da je riječ o ozbiljnim kriminalnim grupa s područja Srbije i Crne Gore.

Traže ga četiri države…

Kada je Čaba Der uhvaćen 2. marta u Pragu, imao je lažne dokumente i dva pištolja. Za njim su zbog teških kaznenih djela čak četiri države raspisale tjeralice, Srbija, Mađarska, Nizozemska i Španjolska…

Srbija ga traži jer je 5. januara jer je ubio Nebojšu Markovića ispred zgrade u naselju Banovo brdo.

Mađarska traga za njim zbog ubojstva poduzetnika Lasva V. 20. jula prošle godine u Budimpešti, kojega je ubio na parkingu natjeravši ga da se spusti na koljena te mu pucao u glavu.

Čitaj još:   JAVNOST ZGROŽENA: Policajac gniječio vrat maloljetniku prilikom privođenja u Dizeldorfu... (foto i video)

Njegovo tijelo je bacio u obližnji potok i pobjegao. U automobilu ubijenog su pronađeni droga i novac.

Holansija traga za Derom jer 30. avgusta prošle godine u Amsterdamu ubio hrvatskog iseljenika Ivana Serdušića, a Španija ga sumnjiči da je 28. istog mjeseca 2017. u Barceloni ranio Nebojšu Stojkovića, jednog od vođa klana iz Rakovice…

izvor agencije

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Komentariši