IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”ELITA ĐOGANI”-ODRASLI U BIJEDI U TROŠNOJ KUĆI ROMSKOG NASELJA

Ðole i Gagi Ðogani odrasli su u bijedi i siromaštvu u trošnoj kući u romskom naselju beogradskog Mirijeva.

Ekipa Starsa posjetila je mjesto gdje je bila njihova rodna kuća. Ona je prije nekoliko godina srušena i tu sada živi ujak s porodicom. Do nje nas je odveo Ðoletov drug iz osnovne škole, koji za popularnog densera ima samo riječi hvale.

– Ðole je moj drug. Išli smo zajedno u školu. Na pravom ste mjestu. U ovoj ulici je živio Ðole s roditeljima, majkom, braćom i sestrama. Sada je ovdje i dobra kuća u odnosu na to kakva je bila kad su Ðole i Gagi živjeli tu. Hvala bogu, moj drug je uspio, probio se, obišao svijet i nemaština i teški dani su iza njega – kaže Ðoletov drug, koji i pored našeg insistiranja nije želio da se predstavi, ali se rado slikao.

On nas je odveo do kuće u kojoj danas žive Ðoganijev ujak Šaban i njegov sin. Nakon što smo se predstavili, počeo je da s ponosom priča o Ðoletu i njegovom mlađem bratu, piše Kurir. 

– To su divni momci. Ovdje su živjeli. Ali to je bilo davno. Bijeda jeste bila, ali su postali pošteni ljudi – rekao je Ðoletov ujak, koga je prekinuo nevaspitani sin.

– Šabane, hajde ulazi unutra – drsko je naredio on.

– Pa došla gospođa. Hoće lijepo da napiše. Hoću da kažem kako je bilo – pokušao je da objasni Šaban.

Čitaj još:   ISTANBUL Novi aerodrom bit će prepoznatljiv u svijetu...

Međutim, on je postao agresivan.

– Ma ne zanima te, neka ide tamo gdje treba. Nemojte da napravim ludnicu. Nemojte nikoga da ometam, ajde tražite druge, ovdje ne žive ti koje tražite. Došli ste na pogrešnu adresu – urlao je Ðoletov brat od ujaka. Iako smo pokušali u više navrata da ga urazumimo, nije vrijedilo. On je sve više divljao.

– Ovdje ne žive Ðogani, ajde razlaz. Nemojte da napravim problem. M.š u p..ku materinu – vikao je on toliko da je cijeli kimšiluk izašao iz kuća da vidi šta se dešava.

Ðoletov drug je zamolio da krenemo da ne bi došlo do incidenta, i niz ulicu nam je otkrio sve o Ðoletovom djetinjstvu.

– Ðole se oduvijek razlikovao. Imao je specifične pokrete, tako su ga i zapazili. Otišao je odavde kad je napunio 14 godina, a Gagi je tada još bio dijete. Dobili su stan i tada im je krenuo bolji život. Jako mi je drago. I ne samo to. Ðole nikad nije zaboravio svoj kraj. On se ne stidi svog porekla. Dovodio je djecu da vide gdje je živio. Oduvijek je bio dobar dečko. Fin, miran, vaspitan. Stvarno ne mogu da kažem nijednu lošu riječ. Jako mi je drago što je uspio. Cijela njegova porodica je dobra. Niko ovdje neće reći nijednu lošu riječ ni za Gagija ni za Ðoleta jer su zaista bili dobri i nema razloga da kažemo nešto što nije. I dalje im želim svu sreću jer se trude i neka rade i uživaju – završio je Ðoletov prijatelj iz djetinjstva.

Čitaj još:   VIC DANA: Zvoni telefon u mesari, kada je mesar nervozno podigao slušalicu– šok i urnebes… (foto)

izvor: http://agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši