IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO STOJI IZA KOKAINA OD 300 MILIONA EURA: Ko su Srbi uhapšeni u Rumuniji…

Droga vrijedna 300 mil eura otkrivena kad je jedan miještanin na Crnom moru prijavio da je u moru prevrnut brod i da plutaju tijela…

BUKUREŠT: Svijet, Crna Hronika,vijesti, srijeda, 27.03. 2019…19: 58… KO STOJI IZA KOKAINA OD 300 MILIONA EURA: Ko su Srbi uhapšeni u Rumuniji…Vranjanci Nenad C. (43) i Tode K. (50) uhapšeni u akciji rumunske i srpske policije tokom koje je zaplijenjeno više od tone kokaina, vrijednog preko 300 miliona eura!

Rekordna zaplena droge na obali Crnog mora, ali i stavljanje lisica dvojici srpskih državljana, rezultat su saradnje dvije policije, a sumnja se da su uhapšeni Srbi samo jedna od karika u dobro organizovanom lancu šverca narkotika iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu…

– Postoji sumnja da su šverc kokaina organizovali pripadnici kriminalne grupe koja navodno tjesno sarađuje odbijeglim Filipom Koraćem i barskom kriminalnom grupom sa Alenom Kožarom na čelu, kojima traga crnogorska policija.

Za Koraćem je raspisana potjernica zbog sumnje da je naručio ubistvo Blaža Đurovića.

Sumnja se da su Korać i Kožar bliski Luki Bojoviću- otkrio je izvor upućen u istragu i dodaje da zasad nema indicija su prijatelji Luke Bojovića umješani u ovaj šverc…

Čitaj još:   NAJNOVIJA VIJEST: VUČIĆ, ZAKAZAO HITAN SASTANAK, Glavna tema- CRNA GORA! (foto i video)

Kako navodi, droga je najverovatnije stigla iz Kolumbije, a Rumunija je bila samo tranzitna zemlja ka zemljama EU.

– Istraga je započeta 20. marta, kada je u okrugu Tulča pronađen kg kokaina koji je ispao iz kombija bukureških tablica, najverovatnije tokom utovara droge – objašnjava naš izvor.

Dva dana kasnije, nedaleko od mijesta Crni Đorđe, u moru je pronađen prvo prevrnut brod registrovan u Rumuniji.

Na njemu je bilo rekordnih 1.040 kg kokaina, čistoće čak 90 procenata. Ono što je interesantno da je, kako prenose rumunski mediji, policija u moru i oni su zatekli dva čamca.

Jedan koji se prevrnuo i drugi u kom nije bilo droge, a vijeruje se da je iz njega prebacivan kokain u onaj koji je potonuo…

Istražitelji sumnjaju dvojica uhapšenih Vranjanaca nisu visoko i vrhu čak ni pozicionirani u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain.

Oni su najverovatnije prevozili drogu dijelom kopnene rute. Još uvijek se istražuje da li su znali šta voze.

Jedan od njih, vozač kamiona, uhapšen je u blizini Bukurešta, u kamionu sa srpskim registarskim oznakama, dok je i drugi uhapšen u automobilu na graničnom prelazu Đerdap 2 sa Srbijom- otkrivaju izvori iz istrage.

Čitaj još:   DODIK PRIZNAO PORAZ, ZA BEOGRAD IDE SPUŠTENE GLAVE: "Bolje da odem časno i dostojanstveno nego..." (foto, video)

Prema nezvaničnim informacijama, Tode K. ima registrovanu firmu i za transport u Vranju…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši