IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO SU MASONI KOJI UPRAVLJAJU SRBIJOM…

TREBA ZNATI DA Od kada je svijeta i vijeka masoni imaju “svoje ljude” u srpskoj politici, a samim tim i učešće u vlasti…

WIEN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30.03. 2019…21: 59… KO SU MASONI KOJI UPRAVLJAJU SRBIJOM…

Najnovija afera o kontaktima lože i poslanice Dveri Marije Janjušević JER JE ponovo je pokrenula ovo pitanje…

Poslanik u Narodnoj skupštini i bivši funkcioner Dveri Srđan Nogo potvrdio je da se i na stranačkim organima te stranke raspravljalo da li je baš Marija Janjušević član neke od loža ili nije…

– Marija je potvrdila da je bilo kontakata, ali rekla je da se iščlanila iz takve jedne organizacije- rekao nam je Nogo.

Janjuševićeva, čak i da je priča tačna ne bi bila prva sa političke scene koja je mason.

Podsjetimo ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, da su ih napustili.

Vuk Drašković, predsednik SPO, 1999. godine je, prema pisanju pojedinih medija, navodno u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara.

Vojislav Milovanović, nekadašnji ministar vijera, prema tim napisima bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

Prema tvrdnjama Vojislava Šešelja, grupe slobodnih zidara svojevremeno su navodno bili uključeni Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture).

Jedan mason navodno je i potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja, čiji je osnivač Muamer Zukorlić, dramaturg Nenad Prokić.

Masonsku ložu “Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj” predvodi i on političar Nebojša Tepavac (30) iz redova SDPS- a.

Čitaj još:   ŠOK u Ligi nacije: Težak poraz Hrvatske, Austrija nadigrala Vatrene 0: 3... (foto, video)

“Večernje novosti” su ranije pisale da su među zidarima i Bojan Pajtić, Zoran Živković, Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba, Svetko Kovač, bivši načelnik VBA, Stevan Nikčević, bivši načelnik BIA i državni sekretar.

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe, kako tvrde teoretičari zavjera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

Takođe i ime bivšeg ministra finansija Lazar Krstić pominje se u medijima, tačnije da je američki mason, o čemu su navodno postojali i podaci na internetu.

Državni sekretar Laslo Cikoš iz Saveza vojvođanskih Mađara takođe da je on pominjan kao slobodni zidar.

Skoro da je svaka stranka imala svog predstavnika među zidarima, a prema pisanju medija masoni nisu zaobišli ni SPS, te je tako Slobodan Cvetković, funkcioner SPS- a, visoki je starešina masonske lože u Srbiji, a predstavljao je i Srbiju na jednoj od godišnjih skupština masona istočne Evrope.

Kada čujemo riječ „mason“, prva pomisao je da se radi prvo o nečemu mističnom, tajnom, nedostupnom… Prije dvadesetak godina možda je i bilo tako, ali danas masoni imaju svoje sajtove, sve je jasno, ko su, šta su, koja je njihova misija, makar je tako na prvi pogled.

Pod zaštitom Regularne Velike Lože Srbije danas uspješno radi 35 Loža u orijentu Beograd,Novi Sad,Subotica,Zrenjanin,Vršac,Smederevo, Kragujevac ,Niš,Zaječar i Kosovska Mitrovica…

Čitaj još:   Kapetan Dragan se hvali: ''Delije i sin predsjednika VUČIĆA DANILO dali mi džak para i stan''

U okviru RVLS rade i dvije lože na stranim jezicima– Loža „Saint John“ na engleskom jeziku i Loža „Lessing“ na njemačkom jeziku (broj ispred imena Lože označava njen broj u registraciji RVLS)…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši