IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan najavio obraćanje s balkona sjedišta AK Partije…

Erdogan nakon lokalnih izbora u Turskoj: Pobijedili smo, ali moramo još znoja proliti za ovaj narod…

ANKARA: Turska, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 31.03. 2019…22: 59… ANKARA: Erdogan najavio obraćanje s balkona sjedišta AK Partije…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je da će večeras u Ankari održati tradicionalni govor s balkona sjedišta Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i komentirati rezultate danas održanih lokalnih izbora u toj zemlji.

Erdogan je,u prvom obraćanju nakon što su danas u Turskojodržani lokalni izbori, poručio kako je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) pobjednik na današnjim izborima, ali kako se još mnogo znoja treba proliti za turski narod…

“Na bazi koalicija, mi smo, u koaliciji s MHP-om, prvi na lokalnim izborima. Još jednom su poraženi oni koji su pokušali zavaditi naš narod i na koljena baciti našu državu”, rekao je Erdogan. 

Čitaj još:   CRNOGARKA, SENIDAH OŠTRO REAGOVALA NA PODRŠKU IZRAELU: "Koji k****, ne u moje ime, Slovenijo!"(foto i video)

Najavio je važan program reformi nakon današnjih lokalnih izbora i dodao kako će naredni izbori u Turskoj biti održani u junu 2023. godine. 

“Nastavit ćemo borbu protiv terorizma i raditi na tome da našu zemlju i regiju učinimo oazom mira”, poručio je Erdogan te dodao: “Još mnogo puta je pred nama, za ovaj narod trebamo još mnogo znoja proliti”

Erdogan se potom uputio prema Ankari, a, kako je i sam najavio, večeras će u Ankari održati tradicionalni govor s balkona sjedišta Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i komentirati rezultate danas održanih lokalnih izbora…

izvor agencije

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari Read more

Komentariši