IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OD DANAS NARANDŽASTI METEOALARM : PUHAT ĆE I PADATI SVAKI DAN, SVE DO…

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog jakih udara juga do 70 km/h, ali i obilnijih padavine na jugozapadu Bosne, na sjeveru, zapadu i jugu Hercegovine. Očekivana količina padavina lokalno i do 80 l/m2 …

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, petak, 05.04. 2019…07: 59… OD DANAS NARANDŽASTI METEOALARM : PUHAT ĆE I PADATI SVAKI DAN, SVE DO…

ALI Danas je vrijeme podnošljivo i pretežno će biti oblačno s velikom kišom i pljuskovima.

U istočnoj sjeverostičnoj centralnoj Bosne uglavnom bez padavina. DOK ĆE U Krajini poslijepodne prestanak padavina i razvedravanje.

Obilnije padavine se očekuj zapad i jugozapad Bosne, sjever, zapad i jugu Hercegovine. Olujni udari juga na jugozapadu Bosne. Poslijepodne vjetar u slabljenju. Jutarnje temperature od 5 do 15, a dnevne od 12 do 22 °C.

petak 05.05.2019.
Biometeorološka prognoza nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno je sa povremenim pljuskovima i jačom južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće sreakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Prati negativni uticaj vremenskih prilika više će doći do izražaja u Hercegovini i na zapadu zemlje.

Čitaj još:   LJEKAR IZ SKAFANDERA PORUČIO: Mogli smo izbjeći ovaj drugi talasa, da se vi Vučiću niste''IGRALI LJEKARA...'' (foto)

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša i lokalni pljuskovi u Hercegovini i centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 6 do 12, a dnevne od 13 do 19 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 4 do 10, a dnevne od 7 do 16 °C.

Zbog nestabilnog vremena, povremene kiše u pojedinim krajevima, prvo se savjetuje oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   VELIKAN BH SPORTA: Ivica Osim sahranjen uz pjesmu Grbavica... (foto, video)

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši