IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIJENJA SE VRIJEME SA LOŠEG NA GORE: Prognoza za naredna četiri dana…

DANAS Lokalno slaba kiša povremeno će u toku dana padati u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, većinom južnog smjera…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, subota, 06.04. 2019…08: 59… MIJENJA SE VRIJEME SA LOŠEGA NA GORE: Prognoza za naredna četiri dana…

Važi do 15.04.2019. Nakon sunčanog nadprosječno toplog vikenda nastavku ove sedmice doći će do izraženije promjene vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine.

Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka prvo u regionu a i u BiH između 2 i 11°C, a najviša dnevna između 15 i 20°C.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -3; Bugojno -2; Ivan Sedlo, Livno 1;Banja Luka 3;Grude, Sarajevo 4; Bihać, Doboj,Sanski Most,Tuzla 5; Sokolac 6; Bijeljina, Brčko, Prijedor 7;Gradačac,Mostar 8;Neum,Srebrenica, Trebinje, Zvornik 10 C…

Biometeorološka prognoza

subota 06.04.2019.

Promjenljivo vrijeme praćeno južnim strujanjem, a i u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ljepša opšta slika će biti na sjeveru, pretežno zbog povremenih sunčanih intervala i umjerenijih temperatura. Poželjno je ne izlagati se težim aktivnostima.

Čitaj još:   EVO JOŠ NIJE GOTOVO: KRAJEM SEDMICE TEMPERATURE DO 30 STEPENI C, vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 12°C, a najviša dnevna između 15 i 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom. Padavine slabijeg intenziteta. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, a najviša dnevna između 12 i 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka  između 5 i 11°C, a najviša dnevna između 13 i 18°C…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši