IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“BIJELA KUGA” ODNIJEĆE MILIONE SRBA: Mapa JEZIV, PODSJETNIK na najveći PROBLEM SRBIJE! (foto)

Ovo istraživanje predviđa će Srbija do 2050. izgubiti 33.22% stanovništva…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak, 09.04.2019…10: 39… “BIJELA KUGA” ODNIJEĆE MILIONE SRBA: Mapa JEZIV, PODSJETNIK na najveći PROBLEM SRBIJE! (foto)

“Bijela kuga”, odnosno smanjeni natalitet, problem mnogih zemalja svijeta, ali je i gorući problem Srbije…

Od Srbije je gore tek nekoliko zemalja, a nalazi se na samom dnu ove liste. Problem pada nataliteta prepoznao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prošle godine je u Srbiji rođeno samo 63.958 beba, što je najmanji broj djece od kako se ova statistika vodi u Srbiji.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazali su da  je prošle godine broj Srba smanjen za 38.138, jer je toliko više njih umrlo nego što se rodilo.

Tokom 2018. godine rođeno je 63.958 beba, 936 manje nego 2017. i 2016.god. Otkako se vodi statistika nikada u Srbiji nije rođeno ovoliko malo djece. Sa druge strane umrlo je 102.096 ljudi, što znači da je broj stanovnika tokom prošle godine smanjen za 38.138.

U historiji, samo je 2017. godine negativni priraštaj bio veći. Tada nas je “izumrlo” čak 38.828 – navode u RZS.

Čitaj još:   ŠEŠELJ BRUTALNO IZVRIJEĐAO MRTVOG ŠABANA: "On je bio vašarski zabavljač, samo budale..."

Sada se pojavila i nova mapa koja je potvrdila ovaj zabrinjavajući trend.

Evropa

Naime, mapa pokazuje kako će se populacija evropskih zemalja menjati do 2050. godine.

Zelenom bojom označene su zemlje u kojoj predviđa da se broj stanovnika povećati, dok su crvenom bojom označene zemlje u kojoj će doći do pada populacije.

Neke skandinavske zemlje, kao i zemlje sa velikim prilivom migranta, poput Velike Britanije, Francuske, Holandije i Austrije imaće porast u stanovništvu .

Među njima je i tzv. Kosovo. Mnoge zemlje regiona, uključujući i Srbiju, od skoro se nalaze u padu.

Ovo istraživanje predviđa će Srbija do 2050. izgubiti 33.22% stanovništva, odnosno da će biti oko 3 miliona manje Srba. Naime, istraživanje pokazuje da će sa oko 9 miliona stanovništva naša zemlja pasti na samo 5 miliona.

– Pusta nam je Srbija. Kao Boga vas molim da obnovimo naciju. Mi ćemo svoj posao da radimo, da popravljamo ekonomiju, ali ja vas molim za budućnost Srbije. Ne vređam nikoga, kao predsjednik Srbije vam kažem da sam zabrinut za budućnost naše nacije, budućnost našeg naroda – rekao je Vučić na nedavnom obraćanju u Požarevcu…

iBalkan.net

Čitaj još:   KULMINACIJA SKANDALA NA BHRT: OGLASILI SE DEMOBILISANI BORCI ARMIJE BiH "I ovu kuću smo branili od agresije..." (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši