IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZNAMO ZAŠTO BODRUM, OSVAJA SVE REDOM: Grad sa dušom…

MONDENSKI Bodrum se smatra najekskluzivnijim turskim ljetovalištem, sa velikim izborom luksuznih smiještaja i više nego dobrom uslugom…

BODRUM: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, utorak, 09.04.2019…20: 59… ZNAMO ZAŠTO BODRUM, OSVAJA SVE REDOM: Grad sa dušom…

ZA NAS Bodrum je i više od toga.

Bodrum grad sa dušom, savršeno balansira između Orijenta, Sredozemlja ili Mediterana, bogate historije i nezaboravnog noćnog života.

Danas ćemo vam približiti šta to Bodrum čini toliko interesantnim da mu se turisti vraćaju iz godine u godinu…

MI I TO Znamo Bodrum kažu boemski grad u Mondenskom okruženju.

U malim kafićima možete da skupa pijete sa ljudima kako uz tursku kafu i razna druga pića uživaju u razgovorima o muzici, književnosti, kulturi i umjetnosti, te sa razlogom nosi ovakav epitet.

SAMA Klima u Bodrumu je prijatnija nego u drugim ljetovalištima Turske osim možda u Marmarisu…Sve to zahvaljujući mnoštvu zelenila i uvalama, te vam vrućina neće zasmetati ni u jednom momentu, bilo da se opuštate na ležaljkama na plaži, ili se odlučite za neki izlet.

Izdvojamo za vas krstarenje rijekom Dalijan, koja je stanište rijetkih vrsta ptica i plave krabe, koju možete vidjeti samo u vodama ove rijeke.

Krstareći možete vidjeti i Likijske grobnice, uklesane u stijenama, i posjetiti Blatnu banju, za čije se blato vijeruje da podmlađuje.

Čitaj još:   HOROR, FILMSKA AKCIJA u Zagrebu: Švercovali NAJČISTIJI KOKAIN iz Afrike... VIDEO

Dobro poznata turska hrana već dugo je prisutna u kuhinji prostora ljudi sa Balkana, ali ono po čemu se originalna turska jela razlikuju od naših je veća prisutnost povrća, što tursku kuhinju čini daleko zdravijom.

TURSKI DONER ili Kebab, sarme na turski način, baklave sa pistaćima, kao i raatluk potpuno drugačiji od našeg, biće prava radost za gurmane.

MI NE Ali neki smatraju da je u Turskoj kafa najpopularnije piće, ali to jeste iznenađenje da se daleko više pije srnomorski ili RIZE čaj, bilo koje godišnje doba, te će vas, kao znak gostoprimstva, ponuditi čajem u staklenim čistim čašicama, bilo da ste u restoranu, ili ste ušli u prodavnicu da izaberete samo za sebe suvenire.

ONI KOJI NE ZNAJU A MI SNAMO DA JE BODRUM ljetovalište mnogih vIP i bogate klijentele i poznatih ličnosti i turske elite.

Nije čudno da na ulicama Bodruma sretnete nekog junaka turskih serija i sapunica koje su poslednjih godina stekle veliku popularnost i kod vas sa Balkana .

Možda baš u nekom kafiću kraj mora ugledate glumce koji su tumačili uloge Sulejmana Veličanstvenog ili Bali Bega,posebno interesantni među brojnom ženskom populacijom…

Čitaj još:   BRAVO za Humanost: Turski vojnici, starim osobama obavljaju kupovinu i cijepaju drva... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši