IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE JESENJI VIKEND, KIŠA I HLADNO: Od sredine nedelje novi TEMPERATURNI ŠOK…

U regiji BALKAN za vikend očekuje promjenljivo oblačno,hladnije vrijeme sa povremenom, slabijom kišom, kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ)…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, vijesti, petak, 12.04.2019..20: 59… IDE JESENJI VIKEND, KIŠA I HLADNO: Od sredine nedelje novi TEMPERATURNI ŠOK…

Najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 15 stepeni

Porast temperature i razvedravanje očekuje se od utorka iduće nedelje…

Narednih dana, za vikend očekuje se kiša, a najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 15 stepeni, sve do ponedeljka, kada se može očekivati blagi porast temperature, rekao je medijima meteorolog Slobodan Sovilj.

U ponedeljak se očekuje temperatura viša od 15 stepeni, a sredinom nedelje razvedravanje i temperature oko 20 stepeni. Sovilj kaže da se istoku i jugu zemlje za vikend mogu očekivati pljuskovi sa grmljavinom.

Prethodnih dana, naročito tokom protekle noći palo je najviše kiše, odnosno između 30 i 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Čitaj još:   KONFERENCIJA EPP LJUBLJANA: Šefik Džaferović, ne želim uljepšavati stvari, trenutno stanje u BiH je opasno i zabrinjavajuće... (foto)

U RHMZ kažu da što se tiče vodostaja na rekama nema značajnih promena i da se ne očekuje veći porast vodostaja jer je reč o malim količinama padavina.

“Porasti su minimalni, a zemlja je inače isušena i potrebne su mnogo veće količine padavina da bi se nivo vodostaja promenio”, kaže šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ Jelena Jeremić.

Na sajtu RHMZ navodi se da je vodostaj Dunava u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna cetiri dana.

Vodostaj Tise, Save i Velike Morave su u porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna tri ili četiri dana. Vodostaj na Dunavu, Tisi i na Savi je u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za april…

(iBalkan.net/Agencije)

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   OBILAZI SAVEZNIKE: Od početka invazije Putin prvi put se zaputio van Rusije, ove dvije će zemlje posjetiti... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši