IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEZAPAMĆENI ZLOČINI U SRBIJI: Djevojčicu otac monstrum silovao i tjerao da zajedno …

Tokom obilazaka škola u kojima Fondacija “Tijana Jurić” sprovodi misiju edukacije djece i odraslih radi bolje bezbjednosti najmlađih, na tri do četiri posjete školama najmanje jedno djete se povjeri Igoru Juriću i u četiri oka mu ispriča da je seksualno zlostavljano.

Jurić kaže da ta djeca bukvalno pred njih ispuste duše, a takvi slučajevi su zabelježni u Batočini, Leskovcu, Trsteniku, Šidu, Smederevskoj Palanci, Bačkom Petrovcu… On dodaje da slučajeva zlostavljanja ima i više, ali se neka djeca plaše posledica ako nekom otkriju strašnu istinu.

Igor Jurić kaže da Fondacija trenutno radi na slučaju o kome još ni policija nije obavještena jer je djevojčica u velikom strahu, a bez njenog priznanja teško se može bilo šta postići.

– Za mene jedan od najtežih slučajeva, a sve mi je ispričala žrtva, stara 14 godina… Djevojčica živi sa majkom, a konstantno je seksualno zlostavlja ujak. Djete nema čak ni podršku majke i ona je ubeđuje da ne priča o tome jer bi to bila sramota. Još strašnije je što su nju počeli da krive za to što joj rade. Trenutno radimo sa njom da bi ona sve prijavila, jer se plašimo da ćemo je izgubiti. Svakako da planiram da i mi učinimo taj korak, ali možda djete neće hteti da svjedoči, a onda će sve pasti u vodu – priča Igor Jurić.

Kako kaže, djevojčica je nakon predavanja tražila da ostane sama sa njim.

– Kada smo ušli u prostoriju, djete je bukvalno ispustilo dušu. Kako smo zakoračili, tako je zaplakala i to je bilo strašno gledati jer je držala sve u sebi – objašnjava Igor.

Fondacija radi i na slučaju djevojčice koju je muškarac uvukao u prostoriju i silovao. Ima samo 15 godina, o svemu je obavještena i policija, ali proces ide veoma sporo.

– Pisaćemo policijskoj upravi da vidimo dokle se stiglo sa tim predmetom. Djevojčica je išla ulicom, vraćala se iz škole. Postoji i svedok da je na silu uvučena u prostoriju gde je seksualno zlostavljana i maltretirana. Na kraju je puštena kući, ali proces protiv tog momka ide jako sporo – nezadovoljan je Jurić.

Ističe da se seksualni zlostavljači dovijaju na sve načine da izbjegnu kaznu, ali i same kazne nisu dovoljne za ono što su uradili djeci. Jedan od slučajeva koji ledi krv u žilama jeste i slučaj djevojčice koju je seksualno zlostavljao profesor u školi.

Čitaj još:   NENAD ČANAK: "Slovo 'Z' je fašistička svastika za 21. vijek"... (foto, video)

– Djete živi samo sa ocem, a zlostavljač je profesor, čiji je rođeni brat načelnik policijske uprave, a sin jedan od inspektora. Profesor je djevojčicu zlostavljao četiri godine i otac je podneo tužbu, ali prošle su već dvije godine i nije održano nijedno ročište. Zlostavljač se stalno žali na bolest i ročišta se odlažu – kaže Jurić.

Jurić kaže da seksualno zlostavljena djeca počinju vremenom da se saživljavaju sa tim što im se dešava i smatraju da je to normalno.

Pominje i slučaj u jednom mjestu u Šumadijskom okrugu u kome svi znanju da djevojčicu podvode i majka i otac. Igor Jurić kaže da je bukvalno prodaju zbog čega se Fondacija obratila Centru za socijalni rad i sada se čeka reakcija nadležnih.

– Obraćaju nam se i odrasli koji su u detinjstvu zlostavljeni. Djevojka (28), koja nije prijavila oca, ispričala nam je svoju priču da bi nas ohrabrila u ovome što radimo. Živi sama, još se plaši muškaraca. Otac je bio nasilan, tukao majku i nju, silovao je. I danas ima traume, i pitanje je, kako kaže, da li će ikada uspeti da ostvari porodicu. Za nju su muškarci životinje. Priču nam je ispričala jer smo mi imali Tijanu i zato je imala povjerenja u nas, ona vidi smisao u našoj borbi – kaže Jurić.

Tu ženu je otac u detinjstvu tjerao na najveće perverzije. Čak do toga da je zajedno sa njom gledao filmove iz kojih je ona morala da nauči kako da ga zadovolji.

– Djeca, posebno u manjim mjestima, nezaštićena su. Društvo mora da reaguje, da im pomognemo i da ih ne osuđujemo. Ljudi osuđuju žrtve. Traže razloge i načine za to. Djeca nemaju podršku porodice, a iz iskustva starijih vidimo koliko se plaše kako će javnost reagovati, da li će biti obilježeni za cio život – kaže Jurić.

On vjeruje da je povjerenje djece stekao zahvaljujući svojoj ćerki Tijani, djevojčici koja je ubijena i koju je ubica pokušao da siluje:

– Na radionicima iznosimo mnogo slučajeva pedofilije. Nama se desila Tijana i povjerenje djece zadobili smo zahvaljujući Tijani. Zbog nje nam vjeruju, i ja ne želim i ne smem da iznevjerim to povjerenje. Govorim im da nisu sami, ali to nije rješenje. Treba nam sistemsko rješenje, da djeca znaju ko će stati uz njih. Pokušavamo, imamo psihologe i advokate, ali puno vremena treba da bi se ona ohrabrila i ispričala golgotu kroz koju prolaze.

Čitaj još:   Ispovjest političara čija su djeca iskasapila MAJDU...


Slučaj zlostavljane djevojčice u Šidu, koju je godinama silovao hranitelj, potvrda je da se zlostavljači i pedofili “ne kažnjavaju adekvatno”.

– Djevojčica je sada punoletna, a zlostavljana je od šeste godine. Ona i danas, s obzirom na to da je puno vremena provela sa tim čovekom i njegovom majkom, smatra da joj je on otac, a ona baka. Radio joj je svašta. Toliko je izmučena da gubi pojam kada i kako se sve to desilo. On je sve priznao jer je hteo da se nagodi sa sudom da dobije manju kaznu i mi smo se bunili jer zaista je strašno da za sve što je uradio dobije godinu dana kućnog zatvora – priča Igor Jurić i dodaje da je taj čovjek terao djete da ga svakodnevno oralno zadovoljava i silovao je najmanje jednom nedeljno.

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši