IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAŠTO BOSNOM LETE GOLE FOTKE PROFESORKE: Hoće da mi unište život…

Mediji objavili priču o profesorki bosanskog, koja se, navodno, slikala gola u učionici u školi…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 12.04.2019..11: 59… ZAŠTO BOSNOM LETE GOLE FOTKE PROFESORKE: Hoće da mi unište život…

Na kraju se oglasila sama profesorka bosanskog jezika i književnosti, Berina Fatić… 

“Fotografija je ukradena iz privatne prepiske s mojim mužem!Nikad i nigdje nisam objavila, nego je ukradena. U zadnjih deset godina, koliko ga imam, profil na Fejsbuku mi je hakovan više od 50 puta”, kaže Fatićeva koja smatra da odavno zlonamjernici pokušavaju da joj unište život, karijeru, brak.

“Kome sam se toliko zamjerila? Kome smetam? Ne znam kome je u cilju da mi ovo uradi, nije mi jasno zašto ovolika negativna kampanja protiv mene. I to ne traje samo ovih sedam mjeseci otkako se pojavila ta fotografija, nego poslednje tri godine. Neću uvlačiti politiku, ali kako sam počela da govorim neke stvari javno, počela je kampanja protiv mene i mog muža”, rekla je.

Naglašava da sa svojim životom i profilima na društvenim mrežama ima pravo da radi šta hoće i da nikad nije lično u javnost pustila fotografiju na kojoj je gola i u razredu.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša na testu inteligencije u vrijeme korone...

“Nastavu vodim zakopčana do grla.Svaka slika iz škole su i jesu u cilju promocije škole u kojoj radim. To što sam na ulici obučena kako sam obučena moja je stvar i moj život. Takvih fotografija ima još. Ukoliko se pojavi još neka fotografija, potiče iz istog izvora iz prepiske s mojim mužem”, objasnila je.

Kako se navodi, sporna fotografija je kružila Viberom mjesecima, pa o tome obavjestila direktora škole, kantonalnog inspektora, policiju, FUP…

Policija kaže da ništa ne može da preduzme jer nema osnova za tužbu i da će se sve to smiriti.

Ističe da za dvadeset godina, koliko radi u školi, nikad nijedna pritužba na njen rad nije došla ni od učenika ni od njihovih roditelja.

“Ja sam žrtva sajber- kriminala, nema aparata da te država zaštiti. Molim vas da ovo bude kraj priče. Stvarno meni ovakav publicitet ne treba”, zamolila je profesorka Fatić, koja je angažovala i advokata.

Mirnes Hrvat, direktor Mješovite srednje škole „Nordbat – 2“ u Varešu kaže da je profesorka Fatić izuzetno vrijedan i uzoran radnik da nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njen rad…

Čitaj još:   ALEK Barović: Nekome se žuri da se cijepanje što prije oposli- Šta će biti s PES- om? (foto)

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši