IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sekunde ih djelile, stradale, profesorica, pedagog, bivša direktorka, higijeničarka,sve radnice Osnovne škole „Kovačići“iz Sarajeva! (video)

Merima Balkić, profesorka Lejla Sadiković, bivša direktorka Almina Ćorović i higijeničarka Mina Kadrić, radnice Osnovne škole „Kovačići“, u stravičnoj nesreći koja se dogodila na putu Sarajevo – Pale sletile u Miljacku, izgubile živote…

SARAJEBO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 15.04.2019…07: 58… Sekunde ih djelile, stradale, profesorica, pedagog, bivša direktorka, higijeničarka,sve radnice Osnovne škole „Kovačići“iz Sarajeva! (video)

Nezapamćena tragedija potresla je ne samo Kanton Sarajevo nego i čitavu BiH.

Pežo 207 kojim je upravljala Balkić je sletio je u provaliju duboku skoro 200 metara. U tom momentu slučajno se na proširenju zadesio Veljko Filipović. Kako je juče ispričao za medije, padala je kiša, a put je bio mokar…

Nisu vozile brže od 60 na sat. Međutim, put je bio mokar, video sam da je žena počela da koči, ali je izgubila kontrolu nad vozilom. Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi sa desne strane puta”, priča Filipović, duboko potresen nesrećom kojoj je bio svijedok.

Kaže da su se potom okrenule na putu i bočno proletjele u provaliju.

Potrčao je prema njima, ali uskoro mu je automobil nestao iz vidokruga.

Čitaj još:   Kalinić, zvijezda FENERA: Mnogi Srbi i dalje žive u Otomanskom carstvu...

U neverici, počeo je da maše rukama. U tom trenutku zaustavio se momak koji je pozvao policiju. Nedugo zatim stigli su i policajci, pripadnici gorskih službi spašavanja Jahorina i Foča, vatrogasci…

Do tela nesrećnih žena i automobila bilo je izuzetno teško doći. Teren klizav i blatnjav zbog kiše koja je padala od jutra.

Skoro sat su se ekipe pokušavale da probiju do rijeke u pomoć su pozvane i ekipe GSS-a sarajevske opštine Novi Grad.

Jedan od spasilaca koji je bio na licu mjesta rekao nam je da za 20 godina, koliko se bavi ovim poslom, nije video strašniji prizor.

“Kako bismo prišli tjelima, spuštali smo se užetom od 100 metara do korita reke. Ekipe GSS- a Jahorina i Foča uočile su dva tijela. Dvije žene, dok se auto prevrtao niz liticu, ispale su iz vozila ostale zaglavljene između drveća. Da bi im se prišlo, morali smo motornim testerama sjeći grane”, svijedoči ovaj spasilac.

Druge dvije žene su ostale zaglavljene u automobilu, bile su vezane. Jedna je ostala zaglavljena na prednjem, druga na zadnjem sjedištu…

Čitaj još:   AKADEMIK Abdulah Sidran, nije više na intenzivnoj njezi zdravstveno stanje mu je sve bolje i bolje...(foto)

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši