UBIJALI ZA DB: Likvidirali političare, generale, mafijaše… šef klana bačen u Dunav?!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pripadnici kriminalne grupe “Amerika” radili su za službe Državne bezbjednosti Srbije i Crne Gore, za koje su obavljali prljave poslove, za koje služba nije željela da angažuje svoje pripadnike, kaže bivši operativac…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15.04.2019…22: 58…  UBIJALI ZA DB: Likvidirali političare, generale, mafijaše… šef klana bačen u Dunav?!

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbjednosti, da je poslije raspada jugoslovenske službe, DB s Jovicom Stanišićem na čelu okupio grupu kriminalaca za prljave poslove…

Podsetimo, godinama unazad spekulisalo se da su vođe ozloglašenog klana blisko sarađivale sa službom i za njene potrebe izvršavale likvidacije.

O njihovim kriminalnim aktivnostima i brutalnim ubistvima pred policijom je 2001. svijedočio i bivši pripadnik klana, pod pseudonimom Srećko, ali je godinu dana kasnije brutalno ubijen i obezglavljen u Budimpešti.

U subotu su u Beogradu uhapšeni vođa kriminalne grupe “Amerika” Veselin Raičević Meda (57), kao i trojica muškaraca osumnjičenih da su učestvovali u švercu dva kilograma heroina iz Bugarske.

Veselin Raičević Meda, kao i njegovi saradnici Aleksandar Stević (41) i turski državljani Imrli Alili (60), zvani Merlin, i Ashim Jusufi (52) saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Čitaj još:   SARAJEVO: U Sokolovića Koloniji, ubijen muškarac, ispred porodične kuće...

Oni se sumnjiče za trgovinu dva kg heroina, saslušani su i tužilaštvo je predložilo da im bude određen pritvor. Čeka se odluka sudije – kaže sagovornik medija

Veselin Raičević Meda rođeni je brat čuvenog Vojislava Raičevića, znaju ga kao Voja Amerikanac, koji je važio za osnivača klana “Amerika”.

On je nestao 1997, a o njegovoj sudbini ništa ne zna već 22 god. Spekulisalo se da je njegovo telo raskomadano i bačeno u Dunav.

Grupa “Amerika” dobila je ime po Voji Amerikancu, a ne zbog toga što su imali veze sa obavljanjem poslova na teritoriji SAD.

Poslije raspada jugoslovenske tajne službe, na tlu Srbije su dijelovale srpska i crnogorska tajna služba.

Čitaj još:   ČEDA JOVANOVIĆ O "TIŠINI KOJA DOLAZI IZ SRBIJE": "LDP traži da se 11. juli proglasi Danom sjećanja na genocid u Srebrenici"

Tada je i donijeta odluka da se kriminalci angažuju za prljave poslove i prikupljanje novca od droge i drugih krivičnih dijela za potrebe službe i države…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši