IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JERUSALEM: Vatra zahvatila dio džamije Al Aksa… (video)

Na džamiji Al Aksa u Јerusalimu predhodnu noć je izbio požar u kojem je izgorjela prostorija za klanjanje i obavljanje dnevne molitvu…

JERUSALEM:Svijet,Crna Hronika, vıjestı, utorak, 16.04.2019 08: 58… JERUSALEM: Vatra zahvatila dio džamije Al Aksa… (video)

Dok je vatra gutala katedralu Notre Dame, gorjela i najpoznatija džamija Al Aksa…

Požar je izbio u čuvenom kompleksu džamije Al Aksa, trećem najsvijetijem mjestu za muslimane, u isto vrijeme kada je vatra buknula u katedrali u Parizu.

Na snimci koje su se pojavili na društvenim mrežama vidi se dim i vatra iz krova molitvene sobe u kojoj Palestinci petkom obavljaju džuma namaz ili molitvu.

Jedna od struktura džamije Al Alksa u Jeruzalemu zahvatio je požar u ponedjeljak uvečer, istovremeno dok je požar poharao i pariški Notre Dame.

Vatra u Al Aksi je brzo stavljena pod nadzor, a ozlijeđenih nema, javljaju agencije

Čitaj još:   JERUSALEM: Grupa radikalnih Jevreja uz pratnju policije ušla u Al- Aksa džamiju...

‘Požar je izbio u stražarskoj sobi ispred krova molitvene sobe Marwani’, prenosi agencija Wafa, napominjući da je ‘vatrogasna postrojba islamskog Waqfa uspješno riješila problem’.

Iako se uzrok incidenta tek treba utvrditi, šeik Azzam al- Khatib, generalni direktor Jeruzalemskog vakufa i odjela džamije Al-Aksa nagovijestio je kako su vatru mogla izazvati djeca koju je vidio da su se igrala u tom području.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas upozorio je svakoga da ne cilja na sveto mjesto naglašavajući očuvanjem”velike vjerske humanitarne i svake druge vrijednosti”toga kompleksa…

izvor agencije

Komentariši