IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar Rasim Ljajić: Idem na poligraf…

Ljajić izjavio da će, i pored zvanične potvrde Tužilaštv da se protiv njega ne vodi nikakav postupak za trgovinu drogom, ići na poligraf…

BEOGRAD:Srbija, vıjestı, utorak, 16.04.2019 07: 58… Ministar Rasim Ljajić: Idem na poligraf…

TREBA DA Podsjetimo, lider radikala Vojiskav Šešelj je 30. oktobra prošle godine na sednici Skupštine rekao da je ministar trgovine “jedan od vođa najjačih narko-kartela, da “policija ima sva operativna saznanja”, ali da “niko ništa ne preduzima”.

Ministar trgovine Rasim Ljajić se zbog toga, kako podsjeća jedan beogradski tabloid, odlučio na nesvakidašnji korak, sam je sebe prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U odgovoru Tužilaštva Ljajiću stoji da protiv njega ne vodi nikakav postupak za bilo koje krivično djelo, pa tako ni za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šešelj je u međuvremenu optužio Ljajića da je i vlasnik preduzeća “Ikan kompani” i da finansira izgradnju 14 zgrada od po sto stanova u Sočiju. Ljajić za Blic najavljuje da će ići na poligraf.

“Neću da stanem na Tužilaštvu, tražiću da idem u policiju na poligraf. Ispostavilo se da sam odabrao najbolji mogući način za borbu protiv njegovih kleveta. Ako poligraf pokaže da ma i jednu trafiku ili kiosk ja posjedujem, odlazim sa svih funkcija. Mislim da bi bio red da ide i on, da bi se pokazalo ko laže. Ne možemo obojica da govorimo istinu”, kazao je Ljajić.

Čitaj još:   ŠOK: ZUKORLIĆ PREBACUJE ODGOVORNOST NA ŠEŠELJA- NIKADA NISAM IZJAVIO TO O MINISTRU

Upitan da li očekuje Šešeljevo izvinjenje i kakav je interes lidera radikala iza takvih kleveta, Ljajić odgovara da se iza svega krije želja da se SRS prikaže kao opozicija.

“Izvinjenje ne očekujem. Vrlo jednostavno, Šešelj, napadajući mene ne može da izgubi, a zbog moje nacionalne pripadnosti najlakša sam mu meta. To mu niko od njegovih birača neće zamjeriti, još će ubrati poene. Čovjek koji drži do sebe ne bi izgovarao takve gadosti iako zna da to nije tačno. Dobija prisustvo u medijima. Jeste li skoro čuli neku njegovu političku ideju”, upitao je Ljajić.

izvor agencije

Komentariši