IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAČIĆ PLAČE I NARIČE: “Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan…”

” Vučića u Berlinu očekuju pritisci u vezi s KiM, zbog čega su veoma važni i sastanci koje će on u Pekingu imati s predsednicima Rusije i Kine”, kaže Dačić .

Gostujući na TV Pink, ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da istovremeno ne očekuje pritiske u vezi s donošenjem nekog okvira o sadržaju sporazuma s Prištinom, ali će “svakako biti kulminacija pritisaka na Srbiju da nastavi dijalog, bez obzira da li će Priština ukinuti takse ili ne”.

On je naveo da je sastanak u Berlinu, koji organizuju njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron, a na koji su pozvani lideri zapadnobalkanske šestorke, izazvao kontroverze u Evropskoj uniji i da je organizovan bez znanja Brisela, šefice evropske diplomatije Federice Mogherini i drugih članica EU.

Čitaj još:   VULIN OPET PRIJETI, A BIO NESPOSOBAN ZA SLUŽENJE VOJNOG ROKA

Navodeći da Vučić trpi izuzetne pritiske, između ostalog i da se obustavi kampanja Beograda da druge zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova, Dačić kaže da su veoma važni sastanci u Pekingu 25. i 26. aprila, zbog razgovora sa predsjednikom Kine, koja je važan i jak saveznik Srbije, ali i sastanak s Putinom.

izvor: agencije

Ivica Dačić iz Beograda: Nisam ja ratovao u Dubrovniku, već Crnogorci…

- Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci - kaže Read more

Komentariši