IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJENICA: POLICAJAC koji je je TUKAO TINEJDŽERE tvrdi da su mu SLUPALI KOLA, njihovi RODITELJI ogorčeni

Sjenička policija uhapsila je M. K. (55), penzionisanog policijskog službenika, zbog sumnje da je u selu Lopiže, u utorak veče napao i lakše povrijedio četvoricu tinejdžera.

Prema nepotvrđenim informacijama, incident se desio na lokalnom putu Sjenica – Lopiže, gdje je M. K. dječake, koji su vozili skutere, sustigao svojim vozilom i prepriječio im put.

– On je, navodno, video kako mu tinejdžeri razbijaju prozore na automobilu koji je bio parkiran pored puta. Pojurio ih je, a oni su počeli da bježe. Sjeo je u auto i krenuo za njima i ubrzo ih sustigao. U namjeri da ih zaplaši ispalio je hitac u vazduh iz pištolja za koji ima dozvolu za nošenje, a onda se sukobio sa njima – navodi izvor iz policije.

Tom prilikom M. K. je tinejdžere nekoliko puta udario, nanijevši im lakše povrede, zbog čega su oni pozvali policiju.

– On je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje – kaže izvor.

Čitaj još:   PRVI SLUČAJ KORONA VIRUSA U SANDŽAKU

Rođaci i prijatelji dječaka kažu da nije tačno da su mu demolirali automobil, već da ih je M. K. napao bez valjanog razloga.

– Sve i da je to tačno, a što mi sumnjamo, on nije imao pravo da puca iz pištolja i besomučno ih tuče. Mogao je da obavjesti policiju i kaže da mu je auto oštećen, podnese prijavu protiv njih. Mogao je i nama da kaže, mi bismo reagovali, nadoknadili štetu, ali nije. On je poznat u gradu po prgavoj naravi i kratkim živcima – priča rođak jednog od mladića.

Inače, prilikom privođenja M. K. ispred policijske stanice u Sjenici se okupila grupa mještana koja ga je vređala, ali i lupala po službenom vozilo policije.

– Protiv trojice rođaka jednog od dječaka podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira – dodaju u policiji.

izvor: agencije

Čitaj još:   U Novom Pazaru preminulo 5 osoba iz Pazara, 3 iz Tutina i 2 iz Sjenice
Sandžaklije listom odlaze iz rodnog kraja

Nema dana, a da iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši