IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKI JACK TRBOSJEK: Arkanov koljač ubio je 13 osoba!

Marinko Magda, inače bivši pripadnik Legije stranaca i kasnije Arkanovih Tigrova, svojevremeno je sjeverom Bačke i Mađarskom sijao strah, a na doživotnu kaznu zatvora osuđen je 1995. godine zbog najmanje 13 ubistava. 

Ovih dana su mađarski sudovi razmatrali njegovo puštanje na slobodu, ali je procijenjeno da je i dalje opasan po okolinu. Odslužio je 25 godina zatvora pa je sud automatski razmatrao njegovo puštanje na slobodu, u skladu s tamošnjim zakonima.

“Sud dijeli mišljenje Okružnog suda u Szegedinu da se ciljevi kazne ne mogu postići bez lišavanja slobode. Zatvorenik će ostati u zatvoru zbog profila ličnosti,ubistava više ljudi, neviđene okrutnosti i zloupotrebe oružja”, kazala je glasnogovornica suda Erika Pragai.

Mediji su njega i njegove pomagače prozvali ‘eskadronom smrti’ jer su u Subotici i Paliću iste godine ubijali cijele porodice.

Prve žrtve bili su bračni par Verica i Josip Agatić, koji su u januatu1994. pronađeni mrtvi u svojoj kući na Paliću. Policija je tek počela obavljati uviđaj kada je stigla obavijest o još jednom masakru. U Subotici je ubijena porodica Petrić – na ulazu u kuću ležalo je tijelo 10-godišnjeg dječaka, u sljedećoj sobi mrtva je ležala njegova majka Stana, a otac Milan je ubijen u spavaćoj sobi. Zanimljivo je što je istog jutra, kada su otkrivena tijela ubijenih, na spomeniku junacima iz Prvog svjetskog rata crvenom bojom bilo ispisano prezime Agatić. Porodica je inače bila poznata u gradu jer je imala fotografsku radnju. 

Ubistva u Mađarskoj počinjena su tokom januara 1993. i 1994. godine. 

Čitaj još:   NEVRIJEME PUSTOŠI PO SRBIJI: ZABIJELILA SE DVORIŠTA, PUŠE OLUJNI VJETAR, MNOGI SE PARKIRAJU PORED PUTA... (video)

Srpska i mađarska policija zajedničkim su snagama uspjele utvrditi da su Magda i njegovi ‘pajdaši’ počinili 13 ubistava, no vjeruje se da ih je Magda počinio još. On je pak sam ponavljao kako nikada nije ubio niti jedno dijete.

Grupa okrutnih ubica otkrivena je nakon što je jedan član, Ivan Š. zvani Cigan, ‘pao’ na poligrafu, a onda progovorio o svemu. Magdu je prozvao glavnim organizatorom ubistava i nabavljačem oružja za krvave pohode.

Marinko Magda uhapšen je 1994. u policijskoj stanici u mađarskom Segedinu gdje je došao po dozvolu za stalni boravak u toj zemlji. Dozvola je zapravo bila samo mamac za njega da se tamo pojavi. Srpski sud ga je zbog počinjenih zločina 1994. osudio na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u 40-godišnju, a sud u Mađarskoj mu je godinu kasnije odredio doživotnu robiju koju i danas služi.

Mađarski portal Index podsjeća kako je brutalno ubistvo porodice Nađ 23. ili 24. januara 1994. godine šokiralo cijelu državu jer Balint Nađ (42) nikad nije imao veze sa sumnjivim poslovima. Ubistvo njegove supruge Gizele te djece Danijela i Balazsa bilo je još teže za objasniti. 

Sva četiri člana porodice ubijena su “škorpionom”, a istraga je pokazala da je riječ o istom oružju i kalibru kojim su mjesec dana ranije u Kecskemetu ubijeni poduzetnik Antal Horvat, njegova supruga te prijatelj iz Subotice. 

U mjestu Oroshaza 4. januara 1994. godine mučena je i ubijena Edith Nemet, a mađarska policija imala je informacije da je i u Kecskemetu i u Oroshazi boravio upravo Magda. Istražitelji su ga povezali sa zločinom u Szegedinu zbog oružja korištenog u oba ubistva, pribor za jelo porodive Nađ pronađen je kod njega, a na njegovim cipelama pronađeno je blato iz dvorišta porodice Nađ. Sud je sve to odbacio i za ubistva u Szegedinu još niko nije odgovarao. 

Čitaj još:   SIN RATNOG ZLOČINCA, SE OSILIO: "Nokautirću HABIBA..."

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši