IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR Održana 20. Ramazanska ulična trka…

Novopazarski atletičar i reprezentativac Elzan Bibić poslednji pobjednik je Ramazanske ulične trke koja je održana u Novom Pazaru…

NOVI PAZAR: Sanđžak,Sport,,vijesti, subota… 20.04.2019…11: 08…  NOVI PAZAR Održana 20. Ramazanska ulična trka…

Bibić trku na 3.000 metara, na pješačkoj zoni u centru Novog Pazara, istrčao za 8 minuta i 13 sekundi, i ovo je njegova treća zaredom pobjeda na ovom takmičenju.

Drugi u cilj je ušao Miloš Malešević iz AK Inđija, a trećeplasirani je bio Bojan Stanišić, član AK “Mladost” iz Užica. 

Bibić je nakon trke izrazio zadovojstvo što pehar ramazanske trke ostaje u Novom Pazaru i uputio čestitke povodom nastupajućeg svetog muslimanskog mjeseca ramazana. 

“Želim sretan ramazan svim muslimanima svijeta. Ova trka važi puno jer Novi Pazar na ovim manifestacija dobija sjaj, podršku što se tiče atletike i ovaj grad živi za atletiku”, rekao je Bibić, istakavši da se ove godine posebno priprema za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Švedskoj.

U trci seniora učestvovalo je 19 srednjeprugaša iz 16 atletskih klubova. U istoj trci nastupili su učesnici trke zadovoljstva u kojoj je najbrži bio Emir Koca, a za njim su u cilj ušli Admir Kučević i Edin Mahmutović.

Čitaj još:   SKANDAL NAD SKANDALIMA- Mostarski medij: "Napustite muslimansku reprezentaciju koja igra pod zastavama s ljiljanima" (foto, video)

Govoreći o značaju i poruci Ramazanske trke u Novom Pazaru, proslavljeni atletski as iz ovog grada i trener AK Novi Pazar Rifat Zilkić je podsjetio da je tradicija trke već dvadeset godina i da je to kvalitetna manifestacija na kojoj se promoviše grad i atletski klub. 

“Uspjeli smo da ovu manifestaciju održimo kvalitetnom nivou. Ramazanska trka je,prije svega, bitna za mjesec ramazan u njegovu čast i organizujemo. U posljednje 3- 4 godine Novi Pazar ima pobjednike ramazanske trke. Iz kvantiteta smo napravili kvalitet i potrudićemo se da svaka naredna bude na ovom nivou”, poručio je Zilkić.

Ovo takmičenje održano je po 20. put, a ove godine je zbog blizine mjeseca ramazana uvršteno u okviru obilježavanja 20. aprila, Dana i 558. rođendana Novog Pazara. Prethodna dva takmičenja organizirana su na Atletskom stadionu u Novom Pazaru. 

Organizatori jubilarne 20. Ramazanske trke bili su Atletski klub Novi Pazar i Sportski savez Novog Pazara, pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara…

Čitaj još:   "NEMA SRBA, NEMA SMEĆA”: Objava Grka NALJUTILA MNOGE... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši