IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE NA ROBIJI: Marinko Magda opasan po okolinu, PONOVIO BI KRVAVI PIR…

Magda, koga zovu i “srpski Džek Trbosek”, zbog krvavog pira iz januaru 1994. presudom mađarskog suda bio je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije…

SEGEDIN: Regija,Crna Hronika,vijesti, subota… 20.04.2019…11: 08…  SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE NA ROBIJI: Marinko Magda opasan po okolinu, PONOVIO BI KRVAVI PIR…

Marinko Magda (55), serijski ubica iz Subotice i bivši pripadnik Legije stranaca, neće biti pušten na slobodu, odlučio je mađarski sud.

Naime, sud koji je razmatrao mogućnost da Magda bude pušten na uslovni otpust, pošto je odslužio 25 godina zatvora, procijenio je da je on i dalje veoma opasan po okolinu.

– Tribunal dijeli mišljenje Okružnog suda u Segedinu da se ciljevi kazne ne mogu postići bez lišavanja slobode. Zatvorenik će ostati u zatvoru zbog profila svoje ličnosti, ubistva više ljudi, neviđene okrutnosti i zloupotrebe oružja – istakla je portparolka suda Erika Juhasne Pragai i dodala da će sud o eventualnom puštanju Marinka Magde slobodu moći ponovo da odlučuje za dve godine.

Prema mađarskom zakonu, sud nakon 25 god robije razmatra mogućnost uslovnog otpusta za sve osuđenike koji su na doživotnoj robiji, pa je to bio slučaj i sa serijskim ubicom iz Srbije..

Čitaj još:   VOŽD MILE IZ LAKTAŠA ARLAUČE, sa RTS- a: „Brisel ću, obavijestiti o Bakirovoj inicijativi, oni bi da ratuju, ali nemaju sa čim…“

Iako Magda nije tražio da ranije izađe iz zatvora, sud je po automatizmu razmatrao tu opciju – objasnio je izvor.

Dr Žužana Boršnak Hakai rekla je za mađarske medije da je jedan razlog zbog kojih je sud odbio da Magdu pusti na slobodu to što se on nije pokajao zbog monstruoznih zločina.

Njegovo mentalno stanje se pogoršalo i on nije spreman za spoljni svijet – objasnila je ona.

Magda je na robiji u specijalnom odeljenju zatvora u Segedinu, se nalazi na granici s Ukrajinom, sa najstrožim režimom obezbjeđenja, zajedno sa još desetak najopasnijih osuđenika.

Magda je početkom 1994. godine sa saučesnicima u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici.

Masakr počeo likvidacijom tročlane porodice Petrić Milana, Stane njihovog sina Daneta (10), a završio ga je ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Četiri mjeseca kasnije policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice, a onda je 13. januara iste godine ubio četvoročlanu porodicu Balint – lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu (42) i sinove stare 10 i 16 godina.

Tvrdilo se da su istim oružjem ubijeni supružnici Rozalija i Antal Horvat iz mađarskog gradića Kečkemeta, a tereti za smrt Edite Orošhaz u Mađarskoj.

Čitaj još:   TAČI I U BRISELU VUČIĆA DOVEO DO LUDILA: Mora tretirati KOSOVO kao nezavisnu DRŽAVU, inače…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši