IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIJEV:UKRAJINA IMA NOVOG PREDSJEDNIKA…

Ubjedljiva pobjeda, pobjedio je komičar Vladimir Zelenski sa 73 posto glasova…

KIJEV: Svijet,vijesti,nedelja…19.04.2019…15: 28…KIJEV: UKRAJINA IMA NOVOG PREDSJEDNIKA…

Prema preliminarnim rezultatima komičar Vladimir Zelenski je pobjedio u drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini…

U Ukrajini je u nedjelju održan drugi krug predsjedničkih izbora na kojima su birači odlučivali žele li da im državu i dalje vodi Petro Porošenko ili će dužnost povjeriti komičaru bez političkog iskustva Volodimiru Zelenskiju.

Odlučili su se za Zelenskog, a oko 19 sati kada su objavljeni preliminarne procjene, on je proglasio pobjedu. Prvi rezultati govore da je dobio 70 posto glasova.

Zasićeni duboko ukorijenjenom korupcijom i željni promjena, Ukrajinci su rekli što žele…

Zelenskij (41), glumi predsjednika u popularnoj televizijskoj seriji, osvojio je gotovo dvostruko više glasova od sadašnjeg predsjednika Petra Porošenka u prvom krugu izbora prošli mjesec i otada mu popularnost ne pada.

Iskoristio protu establišmentsko raspoloženje javnosti vodeći neobičnu kampanju punu šala, komičarskih nastupa i domišljatih objava na brojnim društvenim mrežama na kojima ima milijune pratitelja.

Čitaj još:   U Crnoj Gori registrovano je osam slučajeva oboljelih od koronavirusa... (foto)

Ispitivanje javnog mnijenja koje ove nedelje provela agencija KIIS pokazalo je da bi Zelenskij trebao dobiti 72 posto glasova u drugom krugu, Porošenko 25 posto. Prošle nedelje, jedno drugo ispitivanje dalo mu je 61 posto glasova, a Porošenku 24 posto.

Zelenskijev uspon odgovara protestnom raspoloženju birača i u mnogim drugim dijelovima svijeta, od izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa do brexita i Pokreta pet zvijezda u Italiji kojeg je na vlast također doveo komičar.

Ukrajina, je zemlja sa 42 milijuna stanovnika, jedna je od najsiromašnijih u Europi.

Samo devet posto Ukrajinaca ima povjerenja u svoju vladu, najmanje na svijetu, pokazalo je ispitivanje Gallupa, čiji su rezultati objavljeni u martu.

izvor agencije 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši