IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOGU LI Žene prepoznati nevjerne muškarce?

Žene mogu utvrditi je li vjerojatno da će muškarac biti nevjeran samo gledajući u njegovo lice…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti,vijesti utorak…23.04.2019…20:02..  MOGU LI Žene prepoznati nevjerne muškarce?

Naučnici su utvrdili da žene mogu utvrditi je li vjerojatno da će njihov muškarac biti nevjeran samo gledajući u njegovo lice, ali muškarci ne posjeduju te sposobnosti da otkriju preljubnicu.

DAKLE Naučnici sa univerziteta Western Australia skupini 1.500 ispitanika pokazali su fotografije 189 bijelaca (101 muškarca i 88 žena) koji su prije toga odgovarali na pitanje jesu li bili nevjerni svojim partnerima…

Ispitanici su ta lica trebali poredati po kategorijama od 1 do 10 ovisno od toga je li bilo “iznimno vjerojatno” do “malo vjerojatno” da su bili nevjerni.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Royal Society Open Science pokazuju da su i muškarci i žene točno ‘pogađali’ preljubnike ali ne i preljubnice.

Čitaj još:   HAOS U STUDIJU: DRAŠKO Stanivuković se posvađao sa voditeljem, uslijedio obračun sa savjetnikom Mile Dodika... (video)

Ranija istraživanja provedena u svijetu o preljubima pokazuju da je 70 posto ljudi u više od 50 različitih kultura izvijestilo da je pokušalo oteti partnera druge osobe a 60 posto tvrdilo je da je u tome uspjelo.

Znanstvenici nisu željeli samo utvrditi mogu li muškarci i žene uočiti potencijalnu nevjeru kod pripadnika suprotnog spola nego i je li moguće otkriti preljubnika, pripadnika istog spola.

“Ako oslonimo isključivo na prve dojmove kako detektirali preljubnike počinit ćemo velike greške”, kaže znanstvenik Yong Zhi Foo za AFP.

“Naše rezultate ne smijemo tumačiti tako da ih možemo primjeniti u svakodnevnim situacijama”, dodao je…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši