IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pretežno oblačno vrijeme a padaće i kiša…

U većem dijelu Bosne umjerena naoblaka. Prijepodne oblačno a u poslije podnevnim satima razvedravanje…

SARAJEVO: BiH,Putovanja, utorak…23.04.2019…06:02..  Pretežno oblačno vrijeme a padaće i kiša…

utorak 23.04.2019.
Nestabilno i tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati zbog većeg sadržaja vlage u zraku. Poželjno je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti nešto ljepša u Bosni, pretežno zbog stabilnijeg vremena. U Hercegovini će, povremeno jači jugo, dodatno praviti probleme osjetljivim osobama…

Prolazno jača kiša u cijeloj zemlji u ranim jutarnjim satima. Veći dio dana lokalno slabija kiša. Nove padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima. Jaka kiša i u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 14°C, a najviša dnevna između 17 i 23°C.

Čitaj još:   SARAJEVO: Od sutra pad temperature i padavine...

U srijedu u većem dijelu Bosne umjerena naoblaka. Prijepodne oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U jutarnjim satima u Hercegovini će padati kiša. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 16°C, a dnevna između 20 i 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14°C, a najviša dnevna između 23 i 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu donijeti zahlađenje i kišu. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a njviša dnevna između 24 i 29°C…

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši