IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vrijeme koje se očekuje za PRVI MAJ…

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost..

SARAJEVO: Regija, Putovanja. vijesti, petak… 26.04.2019…07: 58… Vrijeme koje se očekuje za PRVI MAJ…

Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa zapada koje će u noći na subotu donijeti kišu. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C, a najviša dnevna između 24 i 30°C.

petak 26.04.2019.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, u drugom dijelu dana će se, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je slojevito se obući i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.   

U subotu u BiH pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15°C, a najviša dnevna između 15 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima u Bosni. U Bosni vjetar sjevernog, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a najviša dnevna između 14 i 22°C.

Čitaj još:   "IDE BABA MARTA UZ NOVA IZNENAĐENJA"- KIŠA NA ZAPADU: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana... (foto)

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a najviša dnevna između 10 i 17°C.

Oblačno s kišom očekuje se sve do prvomajskih praznika, ali i na sam prvi maj.Temperatura će i na jugu zemlje drastično pasti, pa tako dnevna neće prelazi plus 15 stupnjeva Celzijusa.

U Bosni će biti još hladnije, pa se tako za prvi maj očekuje da, uz kišu, dnevne temperature neće prijeći 10 stupnjeva Celzijusa.

Već drugog maja će se razvedriti u cijeloj zemlji, uz porast temperature…

http://iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši