IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Svečano otvaranje turističko-pešačke staze na Gradini u utorak 30. aprila

U utorak, 30. aprila u 11h svečano se otvara turističko-pešačka staza na Gradini kojoj će prisustvovati potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ovaj projekat, vrednosti 12.000.000 RSD finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Turističko-pešačka staza duga je 950 metara i počinje od restorana Pazarište do vrha lokaliteta tvrđave “Gradina”, prolazi kroz najatraktivniji deo netaknute priorode, ima karakter umerene planinske staze i uređena je za posetioce i turiste.

Duž staze nalazi se 7 odmarališta. Na 550m od početka staze nalazi se raskrsnica gde se levo može nastaviti glavnom stazom, a desno je alternativna staza i dužini od 350m sa jednim odmaralištem. Duž staze postavljeni su putokazi, rukohvati, zaštitna ograda, edukativno-informativne table do vrha srednjovekovnog utvrđenja Gradina sa koga se pruža prelep pogleda na planine Goliju, Rogoznu i lokalitet Trgovište. Urađen je put preko Sebečava do lokaliteta Gradina, kao i plato za parking.

Čitaj još:   Gazivode– “deponija na vodi”... (foto galerija)

Tokom maja će biti postavljeno osvetljenje koje doprineti posebnoj ambijentalnoj celini na ovom važnom turističkom mestu u našem gradu.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši