PANIKA U NUKLEARCI: Zapalio se transformator, jedan reaktor ugašen (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vlasti su saopštile u nuklearnoj elektrani u Rivni, na zapadu zemlje, izbio požar zbog kog je jedan reaktor ugašen ali da nivo radioaktivnosti nije povećan i da nema opasnosti…

KIJEV: Regija, Crna Hronika,vijesti, utorak…30.04.2019…22: 05… PANIKA U NUKLEARCI: Zapalio se transformator, jedan reaktor ugašen (video)

Do požara u elektrani u Rivni, oko 300 kilometara udaljenoj od Kijeva, došlo je sinoć a vatra je ugašena u roku od sat vremena.

Vatra je izbila u elektirčnom transformatoru, nakon čega aktiviran zaštitni sistem reaktora. Portparolka ukrajinske nuklearne agencije Energoatom je navela da je treći reaktor u elektrani ugašen.

“Nivo radijacije nije povećan”, rekla je ona i dodala nije bilo povredjenih…

Istraga o uzrocima požara je u toku.

Čitaj još:   AKCIJA"ORKA": Pohapšeni AUTOMAFIJAŠI iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva... (foto)

Navedeno je da je nivo ozbiljnosti incidenta, po medjunarodnoj klasifikaciji vanrednih situacija u nuklearnim elektranama, nulti.

Treći reaktor elektrane u Rivni, gdje ih je ukupno četiri, danas van funkcije zbog radova na zameni transformatora.

Ukrajina u kojoj trenutno rade četiri nuklearne elektrane s ukupno 15 reaktora. Nuklearna energija obezbjedjuje 50 odsto struje u toj zemlji.

Ukrajina je 1986. bila poprište najveće nuklearne katastrofe u historiji, kada je tokom testova eksplodirao jedan od reaktora nuklearne elektrane u Černobilju…

izvor agencija

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši