IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMINULA I PETA ŽRTVA UŽASNE SAOBRAĆAJNE NESREĆE- POTRESNO SVJEDOČENJE …

Na magistralnom putu Niš – Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije, jutros je oko 6.45 časova, došlo je do teške saobraćajne nezgode, u kojoj je, prema najnovijim informacijama, nastradalo pet osoba, a šest je povrijeđeno. Na mjestu direktnog sudara stradao je vozač autobusa Nišekspresa S.M, vozač kamiona tutinske registracije Z.K, kao i dvije žene – putnice autobusa, koje su izgorele na mestu nesreće.  

Peta žrtva – teško povrijeđena medicinska sestra iz Prokuplja preminula je na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru.

U međuvremenu se proneo glas i da je u autobusu izgorela i treća žena da bi to potom bilo demantovano. Situacija je onda postala još nejasnija jer se sada o toj trećoj ženi, koja je navodno bila u autobusu, ne zna ništa – ni ko je, ni gde je.

Marko Milinčić (29) i Vladimir Savić (36) policajci koji su bili u autobusu su prvi koji su spasavali povrijeđene. Pored njih Saša Vučković (36) takođe policajac i Ivan Veković (40) su nesebično sebe dali kako bi pomogli povrijeđenima.

– U jednom trenutku došlo je do sudara autobusa i kamiona. Od jačine udara nekoliko putnika je palo sa sjedišta. Sa kolegom Savićem sam razbio staklo kako bismo mogli da izađemo iz autobusa. Uzeo sam protivpožarni aparat iz jednog kombija i počeo da gasim požar koji je izbio u kamionu- kazao je Milinčić.

Čitaj još:   UŽASNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Njegov kolega Savić dodaje da je u jednom trenutku čuo jak udarac i ustao je sa sjedišta.

– Nakon što smo razbili staklo, počeli smo da prilazimo putnicima. Izvadio sam ih iz autobusa kako bi ih smjestio na bezbjedno. U tom trenutku vatra se proširila i na autobus. Vatrogasci su je gasili, a mi smo povrijeđene putnike smjestili u vozila Hitne pomoći- dodaje Savić.

U spasavanju je učestvovao i Vučković, koji je automobilom sa Ninoslavom Simonovićem bio iza autobusa. Njemu je supruga bila u bolnici gde se obavljao njen porođaj dokje on izvlačio povrijeđenog iz autobusa.

Svi koji su učestvovali u spasavanju i koji su se zatekli na lice mjesta vidno su potreseni i još uvjek su u stanju šoka. 

Ovaj autobus koriste zaposleni i đaci. Na sreću, đaci nisu putovali, zbog raspusta.

Čitaj još:   Noćni vukovi 5. septembra “čuvali“ Cetinjski manastir od okupljenih Crnogoraca... (foto)

izvor: agencije

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Komentariši