IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALBANCA: Vlasnika, pekare thjeli linčovati Beograđani…

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, srijeda…01.05.2019…22: 55… ALBANCA: Vlasnika, pekare thjeli linčovati Beograđani…

Nakon što se našao na meti nacionalista koji su ispred pekare “Roma” u Borči skandirali i pozivali prolaznike da u pekari više ne kupuju, vlasnik pekare Mon Đuraj Đura odlučio se na nesvakidašnji potez.

Prvog radnog dana nakon incidenta spremit će Borčanima i svim ostalim sugrađanima “različite specijalitete iz svoje pećnice”, kazala je jedna stanovnica tog beogradskog naselja.

Đura kaže da će pecivo dijeliti svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da, kako je rekao, “razmijene koju lijepu riječ”.

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura.

Čitaj još:   ČUDNO ALI MOŽDA NISTE ZNALI: Ovo je najopasniji grad u bivšoj Jugoslaviji... (foto)

Incident ispred pekare dogodio se u subotu, nakon što je na Facebook objavljena fotografija, stara dvije godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari koji rukama pokazuje nacionalni albanski simbol. Na tu, kako kažu provokaciju, desetine nacionalista odgovorile su donošenjem svinjske glave na pult u samoj pekari.

Tokom proteklih sedam godina vlasnik pekare Mon Đuraj podržava brojne različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, posljednje dvije i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu jedno odjeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za djecu izbjeglice…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši