IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dva turska kluba boriće se za titulu prvaka Evrope u Vitoriji…

Efes je savladao Barselonu kao domaćin u petoj utakmici sa 80:71 ukupnim trijumfom od 3: 2 u seriji ovJerio poslednju vizu za F4 koji se igra u Vitoriji…

ISTANBUL: Regija, Sport, Košarka, vijesti, srijeda…01.05.2019…19: 55… Dva turska kluba boriće se za titulu prvaka Evrope u Vitoriji…

Tim Ergina Atamana tako se pridružio ekipama Fenerbahčea, Reala i CSKA iz Moskve sa kojima će se od 17. do 19. maja boriti za trofej prvog najboljeg evropskog kluba. Sasvim zasluženo… 

Predvođeni sjajnim Edrijenom Moermanom i Šejnom Larkinom (ubacili po 18 poena) uspjeli su da u majstorici savladaju Katalonce i da eliminišu tim Svetislava Pešića poslije lude serije koju su obilježili brejkovi na oba kraja Evrope.

Trojke su presudile gostima u istanbulu večeras, a svaki put kad je Barsa imala šansu da se rezultatski približi sjajni Moerman je bio neumoljiv van linije 6,75 i tako dovdio domaću publiku u ekstazu.

Čitaj još:   DUGO ČEKANA OBJAVA KARTI Najčešćih prezimena u Evropi: Evo koja su najučestalija u BiH i Crnoj Gori... (foto)

Na kraju Efes je meč okončao ubacivši čak 17 trojki, pa stručnjak na klupi Barselone s pravom biti bijesan na igru u odbrani.

Takođe,zatajio je u drugom poluvremenu i Tomas Uertel koji je zaustavljen na 12 poena, pa je Barselona morala da potpiše kapitulaciju…

Dobru rolu pružio je Vasilije Micić (10 poena i isto toliko asistencija, uz dva skoka) pa će sezonu moći da kruniše sa saigračima na fajnal- foru u Španiji.

Njegov pas za Moermana 29 sekundi prije kraja za trojku i povećanje je na 78:71 bio je znak da konačno slavlje igrača i navijača Efesa može da počne.

Tako će turska košarka biti najzastupljenija na F4 u Vitoriji sa dva tima Fenerom i Efesom…

http://iBalkan.net

Komentariši