IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMNA ODBRANA PIJANOG SRBINA: Usmrtio vozača, pa krivicu pokušao da svali NA SAPUTNIKA…

Boban uhapšen ju Hamburgu, nakon što je bahatom vožnjom u nelegalnoj uličnoj trci, izazvao saobraćajnu nesreću u kojom je poginuo 48- godišnji vozač “forda”, a dvije osobe su povređene…

HAMBURG:Regija,Crna Hronika,vijesti, subota…04.05.2019…21: 55 SRAMNA ODBRANA PIJANOG SRBINA: Usmrtio vozača, pa krivicu pokušao da svali NA SAPUTNIKA…

Prema pisanju njemačkih medija, on je vozio BMW 640 D kada se 1. maja u 2.30 sati, vraćao sa svadbe. Kako saznaju mediji, Ilić sam je u tom momentu učestvovao u ilegalnoj uličnoj trci na autoputu A1, ali nije saopšteno kojim vozilom trkao ko je upravljao tim automobilom…

Ono što je zasad izvijesno je da je Ilić, na dijelu gdje se autoput sužava i iz tri trake prelazi u dvije, udario u “ford fokus” kojim je upravljao 48-god iz Ostrfislanda.

Naime, Ilić je, nezvanično, vozio velikom brzinom, a prekasno je primijetio da se u momentu kada je počeo da se prebacuje iz lijeve u srednju traku put na raskrnici Bilsted sužava i bukvalno se zabio u “ford fokus”, se prevrnuo i na krovu klizio više od 160 metara…

Na poslednjoj fotografiji koju je Boban objavio na svom profilu na Fejsbuku 27. aprila, četiri dana prije same nesreće, slika je mrtvačke glave na kojoj je vikinški šlem sa rogovima, ispod kojeg piše “Živi i voli Boban”…

Prilikom tom prevrtanja i klizanja 48- godišnji vozač “ford fokusa” zadobio je smrtonosne povrede, dok je djevojka (32) iz Srbije koja je bila na mjestu suvozača teško povređena.

Čitaj još:   UŽAS JEZIVIH PORUKA IZ SRBIJE- OGLASILA SE JELENA OBUĆINA: Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“... ... (foto, video)

U nesreći je bahati vozač prošao bukvalno s ogrebotinama.

Interesantno je međutim da je Ilić u prvom momentu pokušao da krivicu za divljačku vožnju i pogibiju vozača “ford fokusa” pokušao da prebaci na svog saputnika!

Naime, u prvom izjavi policajcima tvrdio je da je vozio njegov suvozač.

Veštačenje tragova međutim pokazalo je da je za volanom BMW bio Ilić. Za rekonstrukciju udesa korišćen je 3D laserski skener, a pozvan je i veštak.

Vozaču BMW- a je odmah urađen i alko- test, koji je pokazao da u momentu nesreće imao 0,4 promila alkohola u krvi.

Ilić je uhapšen, i smiješten je u pritvor. Vozio JE rizično, osumnjičen je za učestvovanje u zabranjenim trkama vozila, ali s obzirom na to da je izazvao nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, Iliću preti kazna do deset godina zatvora i suđenje će mu početi krajem mJeseca.

U NJemačkoj je dozvoljen nivo alkohola u krvi 0, 5 promila. Međutim, Ilić je vozio brzinom većom od dozvoljene, i učestvovao je u ilegalnoj trci, pa se tereti za suludu vožnju, a ne za vožnju u pijanom stanju.

Inače, kada vozač u krvi ima između 0,2 i 0,5 promila alkohola smatra se da je umJereno pijan.

Količina alkohola doprinosi teškoćama upravljanju, smanjenu koordinacije i mogućnosti praćenja pokretnih objekata, kao i nesposobnosti da se svjetla u pokretu jasno uoče i precizno lociraju.

Čitaj još:   NESREĆA Srušio se avion, nema preživjelih, stradali brojni padobranaci...

Vozač teže procjenjuje rastojanje, preuzima veći rizik u vožnji, opušteniji je, hrabriji, manje pažljiv, pospaniji ili veseliji, bezbrižniji..

.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši