IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAVARIJA: Zarobljen, trajekt sa 342 osobe na hrvatskom moru…

Brod se trenutno nalazi u hrvatskom teritorijalnom moru, oko 10 nautičkih milja jugozapadno od kornatskog otočja…

ŠIBENIK:Hrvatska, Putovanja, Crna Hronika, vijesti, četvrtak…09.05.2019…19: 55…  HAVARIJA: Zarobljen, trajekt sa 342 osobe na hrvatskom moru…

Brod ‘Aurelia’ italijanskog brodara SNAV koji plovi na liniji Ancona- Split je jutros doživio havariju kraj Žirja…

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, no nešto prije dva sata ostao je bez pogona.

Kako nam je potvrdio Robert Baljkas, šibenski lučki kapetan, brod se trenutno nalazi u hrvatskom teritorijalnom moru, oko 10 nautičkih milja jugozapadno od kornatskog otočja.

Prema njegovim riječima, jedan “Aurelijin” motor je u kvaru, ali drugim uspijevaju održavati pogon. Na feribotu je oko 250 putnika i 50 vozila, a u pomoć su im isplovila dva “Brodospasova” tegljača iz šibenske i splitske luke.

Čitaj još:   HRVATSKI PREDSJEDNIK- Zoran Milanović o Kolindinoj izjavi: "Moskva se još trese od tvog trčanja u mokroj majici"... (foto, video)

Novinarka Slobodne Dalmacije stupila je u kontakt s putnicom Jelenom Burom, koja je kratko rekla:

Počelo je jako valjati,oko 5 smo svi probudili.Nitko nas ništa nije obavijestio, onda kad smo vidili da se ne miče brod, rekli su nam da je havarija motora, da će se brzo riješiti.

Informacije cure jako rijetko, nikakve obavijesti nemamo, ne znamo šta se događa. Sad smo u blizini Kornata. Dosta nas valja, evo sam upravo popila tabletu protiv mučnine, jugo je veliko.

U blizini “Aurelije” trenutno se nalazi veliki trgovački brod “Maira”, tzv. kontejneraš, koji bi trebao raditi zavjetrinu u slučaju da bude problema s tegljenjem. “Maira” plovi iz Kopra u Pirej…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši