IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO : Mohammad ubio suprugu Hrvaticu dok su im djeca spavala…

U Kanadi je pri kraju suđenje Mohammedu Shamjiju, kirurgu optuženom da je ubio svoju suprugu, također liječnicu, 40-godišnju kanadsku Hrvaticu Elanu Fric.

Njeno je tijelo 1. decembra 2016. pronađeno u kovčegu uz rijeku Vaughanu, oko 35 kilometara od Toronta, a Mohammed Shamji je u travnju priznao krivnju za ubojstvo drugog stupnja.

Nakon njegovog saslušanja u srijedu, kako javlja kanadski CBC, sudu su se emotivno obratili roditelji Elane Fric. 

Ubojica je tukao suprugu Hrvaticu, a onda je ugušio dok je troje djece spavalo. Majka ubijene: “Uništio je sve naše živote”

“Uništio je sve naše živote”, rekla je žrtvina majka Ana Fric sudu. “Elana je bila dijete kakvom se svaki roditelj može samo nadati.”

Shamji je brutalno napao Elanu Fric, svoju 12-godišnju suprugu, u njihovom obiteljskom domu dva dana nakon što mu je uručila papire za razvod. U travnju se na sudu doznalo da je ugledni neurokirurg iz Toronta uzastopce tukao Fric u noći ubojstva te da joj je slomio vrat i rebra prije nego što ju je ugušio nasmrt dok je njihovo troje djece spavalo. 

Ana Fric je rekla kako sada ona i suprug odgajaju djecu Elane i Mohammeda. 

“Umjesto da se igraju sa svojoj majkom moraju joj nositi cvijeće na grob”, rekla je u suzama žrtvina majka. “Zahvaljujem Bogu svakog dana za djecu. Ona su jedino što me održalo živom.”

Sudu se obratili i otac i sestra ubijene Hrvatice

Otac Elane Fric, Joe, opisao je patnju i gorčinu kroz koju je prošao od dana kada je morao identificirati tijelo svoje kćeri u mrtvačnici. 

Čitaj još:   Brena nakon testiranja na koronu: "Ne paničim, trebam biti odgovorna..." (foto)

“To što sam morao identificirati svoju kćer će me proganjati zauvijek”, rekao je kroz suze. “Nijedan roditelj ne bi trebao to raditi”, dodao je. 

Sudu se obratila i Elanina sestra. Ona je svoju izjavu dala zureći u Shamjija koji je bio odjeven u plavo odijelo i sjedio u odjeljku u zatvorenike. 

“Elana je ukradena svojoj obitelji, svojim prijateljima, svojim pacijentima, svojim kolegama, ali, najvažnije, svojoj djeci”, rekla je Carolin Lekic i dodala: “Pogrešan život je uzet.”

Shamjijev branitelj je s druge strane rekao da je sudu podneseno 14 pisama s podrškom njegovom klijentu te je ustvrdio kako je riječ o strašnoj tragediji.

Rekao je kako je Mohammed Shamji imao fantastičnu karijeru te da je, nakon vrlo uspješnog školovanja, operirao više od 1000 pacijenata i stotinama spasio živote. 

“Ima troje predivne djece koju jako voli. Nažalost i na nesreću, ovaj zločin je ono što ga sada određuje”, kazao je na sudu. 

Ubojica: Ubio sam svoju suprugu. Trebao sam ubiti sebe

Sudu se obratio i Shamji koji je rekao da je izdao svoju obitelj. 

“Časni suče, ubio sam svoju suprugu. Bila je moja prijateljica i majka naše djece. Tu noć trebao sam ubiti sebe, a ne Elanu”, kazao je. 

Kolege su Elanu opisale kao posvećenu obiteljsku liječnici u bolnici Scarborough. Kazali su da su je pacijenti obožavali. 

Nakon što je 1. prosinca 2016. tijelo Elane Fric pronađeno u kovčegu nedaleko od Toronta, provedena je obdukcija koje ja pokazala da je umrla davljenjem i traumom uzrokovane udarcima. 

Čitaj još:   DPS Nikšić: Kovačević pušta probne balone, provocira većinsku Crnu Goru, ako želi da živi u Srbiji, široko mu polje... (foto,video)

Shamji je uhićen u kafiću u Mississaugi na zapadu Toronta sljedećeg dana od pronalaska tijela. Dvije i pol godine je u pritvoru. Prijeti mu doživotna kazna zatvora. 

Elana Fric bila je dijete Hrvata Joea i Ane Fric koji su, kako piše Toronto Life, stigli u Kanadu kao emigranti i počeli raditi u tvornicama General Motors i Chrysler.

Index.hr

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši